MENÜ

Quaresma, İsrail'de efsane olmuş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İsrail’de gündem maç. Ülkede en çok bilinen takım da Beşiktaş. Önceki yıllarda yine ülkeye gelen Kartal’ı bilmeyen yok...

Hapoel Beer Sheva’nın Turner Stadı’nın kapasitesi 16 bin kişilik. Tüm biletler tükenmiş. İsrail’de Türkiye’ye karşı bambaşka ilgi var. Normale dönen iki ülke ilişkilerinde maç kadar konuşulan konu; Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın ziyareti... İsrail’de Sheva kentinin tarihi de ilginç. Şehri, Osmanlı döneminde 7 Türk kurmuş. Tarihi tren garı yapılmış. Cumhuriyet sonrası Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli, merkeze dikilmiş. Meydan da aynı isimle anılıyor. Bu yüzden Türk izlerini her yerde taşıyan kentte ilgi ve alaka en üst düzeyde.

Tahminler Beşiktaş lehine

Maç öncesi heyecan zirvede. İstisnasız herkes Quaresma’yı soruyor. “Oynayacak mı” diye... Portekizli’den çekinmelerinin nedeni 2011’deki Maccabi Tel Aviv maçı. O zaman Tel Aviv’de inanılmaz bir gole imza atan Q7, hafızalarda öyle bir yer etmişki... Karşılaşma için de farklı tahminler var. Beşiktaş’ın kazanacağını söyleyenler çoğunlukta. Sheva’nın evinde kaybetmeyeceği ancak tura veda edeceğini de tahmin edenler bir hayli fazla.

Takımda moraller tavan

Kupa ve ligde üst üste alınan iki yenilgi moralleri bozmuştu. Ancak ligde şampiyonluk yarışındaki tüm rakiplerin puan bırakmaları havayı değiştirmiş. Kartal, İsrail’e bambaşka bir atmosferde ulaştı. VIP karşılama ile 1.5 saatlik mesafedeki otele geçti. Beşiktaş’ta üç cezalı var; Aboubakar, Beck ve Adriano. Tosiç yeniden sol beke geçecek.

Güneş gol istedi

Şenol Hoca’nın aklı Devler Ligi’nde. UEFA’da final düşlüyor. Bu yüzden tek düşünce tur. Güneş, bu yüzden maça hücum başlama emri verdi. İlk dakikadan itibaren oyun karşı alana yıkılacak. Başkan Orman ise Amerika’da olduğundan tribünde değil. Orman, “Sevilla’nın yaptığını biz neden yapmayalım. Stockholm’deki finalde kupa kaldırmak hayal değil” diyerek Avrupa’da yol haritasını çizdi.

Rakibin taraftarı ateşli

Beer Sheva taraftarı için İsrail’in en ateşli taraftarı deniyor. Takımın kadın başkanı her türlü imkanı sağlamış. Bu gece güzel hava ve zeminde bir maç bizleri bekliyor. Maçın İngiliz hakemi için de uyarı var. Sertliğe prim tanır ama hiç ummadık anda kart verir. Dengesiz bir hakem... Aman dikkat!..

YORUM YAZ