MENÜ

Puan avcısı

Abone Ol Google News

Kartal, İnönü’de 4 gol birden attı! Üçünü rakip, birini de kendi kalesine! Maça iyi başlayıp öne geçen Siyah-Beyazlılar, savunmanın ikramı ile topu ağlarında görüp sıkıntıya düştü. Penaltı ile ayağa kalkan Beşiktaş son saniyelerde bulduğu golle farklı kazandı, Dinamo Kiev maçı öncesi moral buldu.
Dün gece, İnönü’yü İnönü yapan en önemli özellik olan tribün gücünü göremedik. Bu bir ilkti. Beşiktaş en kötü sezonunda bile on yedi bin ortalama ile oynayıp, rekor kırmış, Galatasaray ise şampiyon olduğu aynı sezonda 14 bini zor bulmuştu. Kombinelere yüzde otuz beş zam yapıldı, bu yüzden alamadık şikayetleri vardı. Ya dün? Taraftarın her ne kadar haklı sebebi olursa olsun, maça gelmeyişini yadırgadık. Kartal, maç alır, kaybeder önemli değil. Türkiye değil, dünyaya ‘nam’ salan tribün ortamını kaybetmesidir asıl mesele. Umarız, yönetim ve kulübe gönül veren herkes, elini taşın altına koyup fedakarlık yapar.

Haberin Devamı

Bunu hep yapıyor

Derbi sonrası Kartal aynı havadaydı. Gole kadar süper, attıktan sonra tam tersi. 12’de Ernst ile başlayan atakta Veli kesti, Almeida atladı ama Hilbert affetmedi. Alman oyuncu çaprazdan ağları buldu: 1-0. Veli iki kez pozisyon bulmasına rağmen skoru arttıramadı. Her geçen dakika Sivas’ın lehine işlemeye başladı. Savunmada Sivok ve Egemen’in anlaşılmaz hataları yüzünden, rakip takım net goller kaçırdı. 39’da Ziya’nın kafası yan direkte patladı. Ardından Pedriel bomboş durumda zoru yapıp topu dışarı attı.

Haberin Devamı

Savunmaya rağmen

İkinci yarı Beşiktaş’ta göze batan ilk isim Q7 oldu. Portekizli, gerilere kadar gelip, top çıkardı. İlk kez savunma yönünü ortaya koydu. Bu uyarının hemen başında Q7’nin ortasında Navratil’in ters vuruşu üst direkten döndü. Almeida yararlanamadı. Portekizli 57’de net pozisyonda golü bulamadı. Konuk ekip hiç ummadığı bir anda eşitliği sağladı. Beşiktaş savunmasının ofsayt diye durunca arkadan gelen Grosicki, Cenk’in üstünden ağları gördü: 1-1. Amatörce gol yemeye devam eden Kartal, Mahmut’un Egemen’i çekip düşürmesi ile kazanılan penaltıda Simao ile 78’de öne geçti: 2-1. Ve maçta son sözü Holosko söyledi. Slovak oyuncu Q7’nin müthiş pasına aynı güzellikte kafayı vurdu: 3-1.

YORUM YAZ