MENÜ

Panik yok takım yeterli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Aynı anda orta alanda çok önemli rol üstlenen Tolgay ve Veli’yi kaybettik! Aramıza ne zaman dönecekleri de belirsiz. Bu bölgeye bir tane -belki de iki olur- takviye yapmak için çabalıyoruz. Yönetim de bu yönde büyük uğraş veriyor. Fakat imza olmadan fazla konuşmak da istemiyorum...” Bu sözler Şenol Güneş’e ait. Ve hocanın endişe ettiği durum gerçekleşti. Ön libero için düşünülen isimlerle farklı sebepler yüzünden anlaşma olmadı. Güneş, “Transfer olmazsa da, oturup ağlayacak halimiz yok. Elimizdeki isimleri değerlendireceğiz. Necip var. Daha önce bu bölgede görev yapmış Serdar da var” diyerek durumu özetledi.

İdare eder ama

Bu ilk ağızdan yapılan açıklamalar sonrası gelinen duruma bakalım. Kartal’ın orta sahasında alternatif çok. Bu kadro devre arasına kadar idare eder. Veli ve Tolgay’ın durumları da netleşir. Veli’nin kasım, Tolgay’ın da, en kötü ihtimalle ikinci yarı öncesi hazır olması bekleniyor. Sosa, Oğuzhan, Gökhan, Olcay, Kerim, Necip, Serdar ve Quaresma’nın yer aldığı orta sahada pek sıkıntı olmaz. Savunma ve göbekteki isimler Hutchinson’a yakın oynayıp alan daraltırsa, transferdeki son durum sıkıntı yaratmaz. Sosa’nın performansı burada kilit nokta olabilir.

Milosevic oynamalı

Beşiktaş’ta asıl sıkıntı ise savunmada. Direnci düşük orta saha olunca arkaya çok top ve rakip sarkıyor. Hep diyoruz Franco, bu takımın oyuncusu değil, yetersiz. Ancak Milosevic şu an oynayanların gerisinde değil, önünde! Genç oyuncu, fiziği, enerjisi, önsezisi, hırsı ve sezon öncesi milli takımda yaşadığı ulusal şampiyonluk sonrası en moralli isim. Teknik ekibin genç yeteneğe şans vermemesi enteresan. Aynı şekilde Motta’da ısrar edip, İsmail’i görmemezlikten gelmek de ilginç.

Hatalar ortada!

Kartal’da oynayan kadar oynamayan isimler de, başarı veya başarısızlıkta etkili olacaktır. Geçen yıl şampiyonluğun ikram edilmesinde Bilic’in, aylar önceden West Ham’a imza atması kadar, zihinsel olarak bitik duruma gelen oyuncularda yapılan ısrar başroldeydi. Öyle ki, Ba, “Kafa olarak çok yorgunum. Oynamak istemiyorum” demesine rağmen oynatılıyordu. Güneş, Bilic’in yaptığı hataları tekrarlamayıp geniş kadroyu iyi kullanırsa; bu ekip lig sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacak kapasitede.

Stat değil, kongre

Beşiktaş, mart ayı gibi yeni stadına dönecek. Takım stat konusuna alıştı. Asıl motivasyon eksikliği mayıs ayında yapılacak seçim öncesi olabilir. Başkan Fikret Orman aday olacağını çoktan açıkladı. Başka adaylar da mutlaka çıkacaktır. Bu durumun takım ve camiada nasıl rüzgarlar estireceğini kestirmek güç. Bu kez farklı olacak. Seçim takımı değil de, takımın ligin sonuna doğru bulunacağı pozisyon, kongreyi belirleyici olacak.

YORUM YAZ