MENÜ

Palabıyık için gerçek sınav

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Palabıyık.. Yarın akşamki derbide düdük çalacak. Yükü ağır, işi zor. Ancak bunları aşabilecek kapasitede olduğu için MHK tarafından tayin edildi. Bardağa önce boş tarafından bakalım; Ankara bölgesi hakemi olan Palabıyık eski futbolcu. İncirlispor kulübünün kalecisi. Bir maç panter, diğer maç tam tersi görüntü verdiği için hocası ile ters düşüp amatör olarak futbolu bıraktı. Kaleci yeleğini asıp hakemliğe başladı. Maç yönetiminde, kaleciliğinden öne geçip belli istikrar yakaladı. FIFA kokartı aldı.

Başkan uyardı

Önceki gün Fikret Orman, kulüp televizyonunda Rıdvan Akar’a, “Beşiktaş’ın önünü kesmek istiyorlar” diye açıklamada bulundu. Burada hedefinde elbette anlaşılmaz fikstür düzenleyen federasyon ve maçlardaki sonuçlara etki eden hakemler vardı. Başkan önceden uyardı. Eğer Palabıyık, derbinin önüne geçip art niyetli olarak skora etki ederse; yıllar önce çıkarıp astığı kaleci yeleği gibi, düdüğünü de asmak durumunda kalır!

Öğretmenler adil olur

Şimdi de bardağın dolu kısmına bakalım.. Devlet memuru bir babanın oğlu. Başkent’te Polis Amca İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapıyor. Bilişim ve Teknolojileri branşı. Ayrıca Avrupa Birliği destekli 140 bin Euro’luk insan hakları projesinin başındaki kişi. Öğretmen olan Palabıyık’ın, saha içinde bir de eski meslektaşı var; Şenol Güneş. O da edebiyat hocası. Öğretmenler adil olur. İyi niyetli. Çalışana, sadece kazanma adına mücadele edene prim verir. Hile hurda gibi alengirli işlere girmez. Örnek olur. Parmak ile gösterilir. Takdir edilir. İnsandır, mutlaka hata da yapar. Yapsa da, kimse art niyet aramaz. Bilir ki, eyyam değil, yanlış yaptı. Bu yüzden sadece eleştiri alır. Dışlanmaz. Bunları ve daha da fazlasını Şenol Güneş’te gördük. Ali Palabıyık için de gerçek sınav. Göster kendini hoca!.. Yelek gibi düdüğünü de asacak durumlara düşme. Haydi hocam, çal düdüğü adilane. Sadece gördüğünü. Tarafsızca.. Bak hocam, o zaman düdüğün hiç susmayacak

YORUM YAZ