MENÜ

Oyuncular değişti ama

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen yıl Beşiktaş’ın eksikliği neydi ona bakalım. Savunma, yan ve yüksek toplarda çok basit goller yiyordu. Kanatlar bir türlü işlemiyordu. Orta sahada Delgado gününde olduğunda, top takımda kalıyordu. Forvet ise bu kadar handikapta top alamadığı için pozisyona zor giriyordu. Teknik heyet bunu görmemezlikten gelemez. Herkesin gördüğü gerçeğin ta kendisini. Bochum karşısında vaziyet ne ona bakalım. Savunmaya üç tane yabancı alındı. Sivok, Zapatoncy ve Seriç. Ama değişen bir şey olmadı. İlk yarıda iki tane gol yenildi ki inanılır gibi değil. Önce Concha ortaladı Dobrowski arka direkte kafayı vurup golünü atarken, Sivok ve Zapatocny sadece seyretti. Kaleci Hakan da onlara ayak uydurdu. Hele ikinci gol. Ono 30 metreye ara pası atıyor. Epalle topu indiriyor, düzeltiyor vuruyor ceza alanı içinde. Sivok ve Serdar Kurtuluş tiyatroya gelmiş gibi bakıyor.
Sağ kanatta görev verilen Ekrem’in ne savunma ne de ofansa katkısı yok. Solda Tello kilo fazlalığı yüzünden hız kesmiş. Cisse sadece kesici rolünde. Delgado ise aşırı sertlikten korunma içgüdüsünden kurtulamadı.
Takım hakkında net konuşmak için henüz erken. Ancak görünen köy de kılavuz istemiyor. Beşiktaş’ın ne oynadığı, hangi sistem üstünde durduğu belli değil. Topu kaptıran durup bakıyor. Topsuz oyunda zaten yokları oynuyor. Bütün bunlara rağmen, saha içinde inanılmaz bir azim ve mücadele var. Eğer uygun sistem kurulup, sahaya yansıtılmaya çalışılan bu kazanma azmi doğru adrese yönlendirilirse, değişik bir takım izleyeceğiz. Ama ilk ciddi sınavda gördüğümüz, bu kadar oyuncu değişimine rağmen takıma yansıyan bir şeyin olmadığı. Yine de iyi niyetle bakıp, 15 milyon Euro’ya mal olan yeni yabancıların, geçen senekilerin akıbetine uğramaması.
İkinci yarı şans bulan yedekler ve gençler, ideal kadroyu gölgede bırakıp galibiyete imza attılar.
Takımın genel havası içinde yabancılara ayrı yer açalım.
Sivok: Yenen iki golde de büyük hatası var. Havadan ve yerden etkisiz kaldı. Sadece bir kez atağa katıldı, kafa vuruşu kalecide kaldı. Oyunda kaldığı süre içinde şaşırttı.
Zapotocny: Fizik gücüne rağmen, etkisizdi. Savunmanın göbeğinde gelen ataklara eskortluk yaptı! Geriden çıkardığı uzun toplar da hiç adrese gitmedi. Rakibe pas oldu.
Seriç: Sol ayağını iyi kullanıyor. Yenilen ilk golde yapılan ortaya zamanında müdahele edemedi. Tello’nun arkasında kalıp ileri çıkmadı. Varlığı ile yokluğu anlaşılmadı.

YORUM YAZ