MENÜ

Oynamayan kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Devre arası kamp döneminde Gençlerbirliği’nin dört hazırlık maçını izledim. Samet Aybaba, tamamen yeni baştan kurduğu kadro ile çok farklı bir görünüm çizmişti. Başkent temsilcisi sahanın her yerinde pres yapıyor, koşuyor, alan daraltıyor, oyunu sıkıştırmadan mücadele edip yüksek tempoda kalıyordu maç boyunca. Dün bütün bunları ve daha da fazlasını yapan Kocaelispor’du. İzmit’teki karşılaşmada ev sahibi takım seyircisinin de desteği ile yüklenip durdu. Özellikle Uğur ve Agbetu’nun getirdiği toplarda çok pozisyon bulduysa da, Taner ve Murat son vuruşlarda etkisiz kaldılar.
Gençlerbirliği duran topta İlhan ile öne geçti. İkinci yarıda hakem Abdullah Yılmaz, kaleci Kılıçarslan’ın, Kahe’ye yaptığı harekette penaltı ve kırmızı kartı es geçti. Ancak ani atakta Djite son sözü söyledi. Bu yenilgi ile birlikte Körfez ekibi artık işini mucizelere bıraktı. Konuk takım ise kötü oynadığı bir karşılaşmayı da kazanmasını bilip, ikinci yarıdaki Kayseri galibiyetinin tesadüf olmadığını göstermiş oldu.

Uzaklarda arama
Söylemeden geçemeyeceğim... Beşiktaş Teknik?Direktörü Mustafa Denizli, bir izleme komitesi kuracağının altını çizdi. Bir hatırlatma yapalım. Önce Beşiktaş patentli hocalara sor, danış, öğren, kimler var, kimler yok diye. Dünkü karşılaşmada sahada daha reşit bile olmayan bir yetenek vardı: Soner. Müthiş yetenek. Gidip 33’lük Alman’a milyon Eurolar dökeceğine, bastır parayı bu gençleri alıp geleceğini kurtar. Tam 20 yıldır hocalık yapan ve gençleri öne çıkaran Samet Aybaba başta olmak üzere, önünde hazır bir komite bile var...

YORUM YAZ