MENÜ

Neler kaçtı, neler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde zirveye oturan Kartal, UEFA grup maçında iki puan bıraktı. İlk yarıda silik görüntü veren Şenol Güneş’in ekibi, devreyi yenik kapadı. İkinci yarı fırtına gibi esen Kartal, eşitliği de buldu. Portekiz liginin en güçlü ekiplerinden Lizbon’a adeta diz çöktüren Beşiktaş, final vuruşlarında etkisiz kaldı. Galibiyeti kaçıran Siyah-Beyazlılar maç sonu taraftarından alkış aldı.

Derbi sendromu

Kartal, Fenerbahçe maçında bütün enerjisini tüketmiş olacak ki, Lizbon önünde etkisiz kaldı. Her ne kadar Güneş, revizyona gitse de, bu yetmedi. Teknik ekip kadroda gerekli rotasyonu sayısal anlamda zenginleştiremedi. Bu da kötü futbol, nerede ise pozisyona girilemeyen bir ilk yarı çıkardı ortaya. İnanılmaz pas hataları yapan Kartal, rakibin en etkili bölgesi olan orta alanda, kayıpları oynadı. Sosa, Necip ve Hutchinson oyundan düştü. Gökhan ve Gomez de etkili olamadı. Sürekli yer değiştiren Q7’nin bireysel çabaları da sonuç vermedi.

Ruiz affetmedi

Portekiz temsilcisi, hızlı oyuncuları ve savunma arkasına atılan toplarda tehlikeli oldu. Nitekim 16. dakikada, ceza alanı dışında topla buluşan Ruiz’in sert şutunda top ağlara gitti: 0-1. Gol sonrası panik yapan Kartal, kalesinde açıklar verdi. Eğer Teofilo 37’de topu boş kale yerine dışarı atmasa, maç o an bitebilirdi.

Oğuzhan girince

Güneş’in ikinci yarıdaki Oğuzhan hamlesi, kısa sürede etkisini gösterdi. Siyah-Beyazlı ekip; ilk devrenin aksine görünüme büründü. Genç oyuncunun orta sahadaki olumlu pas trafiğini yönlendirmesi ile kanatlar da harekete geçti. Arkadan Beck’in de devreye girmesi ile birlikte, Lizbon zor anlar yaşamaya başladı.

Gökhan da olmasa

Kartal’ın baskılı oyunu 60’ta eşitliği getirdi. Beck’in atağında Sosa topukla arkaya bıraktı. Gökhan düzgün bir vuruşla eşitliği getiren golü attı. Gol ile moral bulan Kartal, galibiyet için yüklendi. Cenk, hemen yanında bomboş olan Quaresma’ya pas verme yerine zor durumda kaleye vurunca galibiyet golü de güme gitti! Kartal, Gomez ve Hutchinson ile goller kaçırdı. Grupta puanına dörde yükselten Beşiktaş, lige döndü.

YORUM YAZ