MENÜ

Milan-Liverpool gölgede kalsın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk isteyen Beşiktaş, bugün en önemli maçına çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sadece siyasi rant uğruna kurulan bir takım. Ne taraftarı var, ne yeri, ne de yurdu. Belediye’nin normalde halka açık alan olarak yapması gereken tesisleri kullanıyor. İstanbullu’nun cebinden çıkan paralarla transferler yapılıyor. Hem ne ne paralar! Örneğin İbrahim Akın’ı Beşiktaş kulübü satışa çıkardı. Çok isteyeni vardı. Galatasaray dahil... Ancak 1.2 trilyonluk bonservis bedelini kimse çıkaramadı. Belediye bir çırpıda imza attırdı. Kulübün Başkanı, bir anda her yerde etkili hale geldi. O da Federasyon Başkanı Hasan Doğan gibi birilerinin akraba ve yakınlık derecesini kullanarak koltuğa oturdu. Üç büyük kulübü bünyesinde bulunduran mega kentte bir o kadar da profesyonel ve amatör kulüpler varken, çok acil ihtiyaç gibi Süper Lige çıkarıldı.
Beşiktaş böyle bir ekibe karşı mücadele edecek. Takım için çok önemli Cisse ve Toraman yok. Olimpiyat Stadı zaten ayrı bir macera. Gitmesi bir dert, dönmesi başka dert. Maç izlemesi ise apayrı bir dert. Stat açıldıktan beri tek sorun yaşanmayan maç, Milan ile Liverpool arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finali. Çünkü organizasyonu bizzat UEFA yetkilileri gerçekleştirmişti. Kusursuz program, tribünler ile sahanın birbirine olan mesafesini ortadan kaldırmıştı. Allah’ın İtalyan’ı, İngiliz’i gelip bu atmosferi yaratıyorsa, neden Beşiktaş tribünleri yapamasın? İnönü’deki Liverpool sınavında, dünyaya ismini bir kez daha duyuran ve adalıları bile hayrete düşüren tribünler, bugün finali gölgede bırakabilirler. Maçlara motive olmakta güçlük çeken Beşiktaş da ancak böyle kazanabilir. Fakat ev sahibi taraf olan Belediye, bildik manevralarla buna ne kadar izin verir işte orası muamma.
Burada en rahat kişi Ertuğrul Sağlam olmalı. Artık bu saatten sonra, kimse taktik, teknik, futbol falan beklemiyor. Çıkıp ne pahasına olursa olsun alınacak galibiyete bakıyor. Bir başka durum da, maçın hakem triosunda saklı. Derbi öncesi ceza sınırında olan Nobre, Gökhan, Serdar Özkan ve İbrahim Üzülmez’e bakalım nasıl yaklaşımda bulunulacak... Umarız, maçın ardından hakemi kimse ağzına almaz!

YORUM YAZ