MENÜ

Ligin de kralı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Devler Ligi’ne Porto zaferi ile başlayan Beşiktaş, Avrupa dönüşü gaz kesmedi. Oğuzhan ve Tosic’in yokluğuna, ilk yarıda sakatlanan Adriano da eklendi. Müthiş taraftar desteği altında oynayan Kartal’ı, Konyaspor da durduramadı. Güneş’in ekibi gözünü Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisine çevirdi..

Golcü iş başında

Kartal maça fırtına gibi başladı. Henüz 10. dakikada öne geçti. Caner’in ortasından gelen topu, Cenk kafa ile ağlara bıraktı: 1-0. Şampiyonlar Ligi ilk hafta maçında attığı golle zirve yapan milli yıldız, klasını bu kez lige taşıdı. Erken gol, beklentileri artırdı. Sağlı sollu ataklarla yüklenen Beşiktaş; bir türlü farkı artıramadı.

Forvet yalnız kalınca

Sağdan Quaresma ve Adriano, soldan Babel-Caner ikilisi ile atağa çıkan Güneş’in ekibi, skor üretemedi. Ortadan Talisca’nın da destek verdiği pozisyonlarda, Cenk kalabalık savunma arasında sıkışıp kaldı. Yakınına kimse sokulmayınca, ataklar duvara çarpar gibi, geri döndü.

Medel mest etti

Tosic’in yokluğunda savunmada görev yapan Medel, geçer not aldı.

İlk kez 11’de başlayan Şilili oyuncu, nostalji rüzgarı estirdi. Medel, toplara yatarak müdahale etti. Yıllar öncesinin öne çıkan bu savunma anlayışı ile dikkat çekti. Sürati ile adam kovaladı. Çok iyi kademeye girdi. Kısa boyuna rağmen yüksek toplarda hiç sırıtmadı.

Konya çok koştu

Rakip Konyaspor hep hareket içindeydi. Mustafa Akçay’ın takımı bir iki kişi fazla oynar gibi görüntü verdi. Beşiktaşlı her oyuncu topu ayağına aldığında, yanı başında iki Konyalı vardı. İşte bu mücadele ilk yarıda göze hoş gelen bol pozisyonlu görüntü çıkardı ortaya..

Q7 iğne deliğinden geçirdi

Portekizli yıldız çok istekli oyunu ile öne çıktı. Yaptığı etkili ortalardan gol sesi çıkmayınca, sazı eline aldı. 66’da kendi topu ile iki kişiden sıyrılıp, topu direğin içine çarptırıp golünü
attı: 2-0. Farkın açılması ile Kartal derin nefes aldı. Konyaspor ise tam tersine oyun disiplininden koptu.

YORUM YAZ