MENÜ

Liderlik ruhunda var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Derbi zafer sarhoşluğu.. Cezalı ve sakatlar.. Bir de hafta içi UEFA Kupası’nda Yunanistan deplasmanı. Rakip ligde can çekişen Rizespor. Farklı galibiyet görmek için tribünleri dolduran binlerce taraftar. Güneş’in ekibi böyle bir atmosferde sahadaydı. Futbol olarak beklentilerden uzak kalınsa da, tek golle alınan üç puan zirvedeki yalnızlığı sürdürmeye yetti. Liderlik ruhu yine tavan yaptı.

Sonradan açıldı

Derbi zaferi ile zirvedeki yerini iyice sağlama alan Beşiktaş’tan, Rize önünde fark bekleniyordu. Ancak hiç de öyle olmadı. Lig’de kötü günler geçiren Karadeniz temsilcisi varını yoğunu ortaya koydu. Hikmet Karaman, tehlikeyi önceden sezmiş, orta alan ve kanatları kapatma, üstüne kurmuştu taktiğini. Buna karşın Güneş de boş durmadı. Tıkanan sistemi; futbolcuların, saha içindeki yerlerini değiştirerek açmayı denedi. Yine olmadı.

Sol bek orta, sağ bek gol

Her geçen dakika baskısını artıran Kartal, sıkı markajda olan Cenk’e top aktaramadı. Quaresma, Babel ve Talisca’nın atakları da sonuca gitmeye yetmedi. Bu kez kenar yönetim, savunmayı orta alana çekip, her iki beki, ileri çıkardı. Nitekim gol de böyle geldi. Quaresma ile başlayan atakta, Adriano yerden kesti. Gökhan Gönül düzgün bir vuruşla ilk yarının skorunu belirledi: 1-0. 41’de gelen gol sonrası, ortam da gerildi. Bu yarıda Marcelo inanılmaz oynadı. Hem Kweuke’yi durdurdu hem de her topu olumlu oyuna soktu. Hakemi alkışlayıp gereksiz kart gören Quaresma cezalı duruma düştü.

Ahtapot Atiba!

Atiba, dün gece her topa ayak koydu. Adeta ahtapot gibi, rakipten top çaldı, oyunu bozup orta alana dinamizm getirdi. Yönetim ve teknik ekibin tüm uyarılarına rağmen, şampiyonluk havasına erken girilmiş. ‘Nasıl olsa yeneriz’ düşüncesi beş eksik ile sahaya çıkan Rize karşısında bile sıkıntı yarattı.

Hakem cesur kararlar verdi

Maçı yöneten Yaşar Kemal Uğurlu genç bir hakem. Buna rağmen pozisyonlara hep yakın oldu. Kartlarını çıkarmakta tereddüt etmedi. Skora direkt etki yapacak düdük de çalmadı. Hatalı kararları olsa da, eyyamcılık hiç yapmadı.

YORUM YAZ