MENÜ

Liderlik ikramı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde tüm enerjisini harcayan Kartal, buna rağmen liderlik fırsatını tepti. İlk yarı tel tel dökülüp içeri yenik giren Siyah-Beyazlılar; ikinci yarı başında eşitliği buldu. Üst üste kaçırdığı goller ile zirveye konmayı, rakibine ikram etti. Başakşehir; önce galibiyeti ardından da beraberliği koruma içgüdüsü ile oynadı. Buna rağmen yine de üç puan alacak pozisyonlar buldu. İki ayrı devrede, iki ayrı oyundan çıkan sonuç zirvedeki sıralamayı değiştirmedi.

Yorgunluk başa bela

Beşiktaş’ın yorgun olması rakibin işine geldi. Abdullah Avcı’nın ekibi, ilk dakikadan itibaren baskı kurdu. Öyle ki, savunmayı orta sahaya kadar çıkarıp, oyunu tamamen sete dönüştürdü. Uzun ve isabetli paslar ile sağlı sollu bindirmeler yaptı.

Beşiktaş sezonun en kötü ilk devresini oynadı. Ne oynadığı belli değildi. Quaresma’nın kişisel gayretleri, biraz da Atiba ve Oğuzhan’ın hamleleri o kadar. Bu da, oyunu tutmaya yetmedi. Sahanın 19 yaşındaki en genç isim olan Cengiz, önce penaltı kazanma adına kendini yere attı. Yakışmadı! Ardından da çok şık bir gol kaydetti. 21’de geriye düşen Kartal, biraz olsun silkelendi. Eşitliği yakalama adına yüklendi. Pozisyon da buldu. Aboubakar ve Cenk ile kaçırdı. Cenk sol açık pozisyonunda etkisiz kaldı. Adriano ve Beck arkadan yeterince destek çıkamayınca orta alan, kalabalık rakip karşısında oyundan düştü.

İkinci yarıların takımı

Benfica karşısında da ilk devre sıkıntı yaşayıp geri düşen Güneş’in ekibi, ikinci yarı geri dönmüştü. Yine benzer durum yaşandı. 51’de Quaresma’nın köşe atışında ileri çıkan Marcelo, kafa ile skora denge getirdi: 1-1. Tolgay’ın önde başlayıp, iyi top dağıtması dengeleri değiştirdi. Kartal, her geçen dakika baskısını artırıp, rakip kaleye inmeye başladı. Gelmeyen gol, stresi de beraberinde getirdi. Kontratakta Edin Visca’nın boş kaleye kaçırdığı gol de, derin ohh çektirdi. Oyunun son bölümlerinde Gökhan Gönül ve Olcay hamleleri geldi.

Santrforsuz zor

Beşiktaş yorgun argın, ikinci yarı yüreğini ortaya koyup galibiyet için oynadı. Pozisyonlar da buldu. Ancak santrfor olmadığı için, topu ağlara gönderemedi. Eğer üst düzey bir golcü olsaydı, sahadan lider olarak ayrılması kolay olurdu.

Kartal’ın bu sıkıntıyı devre arasında, ne yapıp edip, çözmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış oldu.


YORUM YAZ