MENÜ

Liderin Cenk gecesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son şampiyon için çok kritik maçtı. Ligin dişli takımlarından olan Konyaspor karşısında alınacak galibilet sadece üç puan anlamı taşımıyordu. Güneş’in ekibinde Babel ve Oğuzhan ilk yarıda takımı rahatlattı. Kral Cenk Tosun, ikinci devre üç gole imza atıp, Başakşehir’e emanet varilen liderliği geri aldı. Kartal, kupada erken final olarak nitelenen Fenerbahçe derbisine döndü.

Önde başladı!

Beşiktaş maça fırtına gibi girdi. Sağdan Quaresma, soldan Babel ile oyunu tamamen karşı alana yıktı. Konya daha ne olduğunu anlamadan topu ağlarında gördü. 9 da, Talisca’nın ortasında Babel, kafa ile golünü attı. Öne geçmenin rahatlığı ile oynayan Kartal, gereksiz yere tempo düşürdü. Özellikle bu tür maçlarda büyük direnç gösteren Konyaspor, bundan yararlanamadı. Anlamsızca, takım savunması adına çakılı oynadı. Güneş’in ekibi, uzun paslarda farkı artırma yoluna gitti. Nitekim Quaresma’nın akıl dolu pasında Oğuzhan, ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

Biyonik adam Atiba

Kanadalı futbolcu, Alanya maçının ardından idmanda sakatlık geçirdi. Takım ile tek antrenmana çıkmadan, sahadaydı. Temposu aynı. Takımın ritmini ayarladı. Yine kusursuzdu. Tosiç, Adriano, Marcelo, Quaresma ve Babel de eşlik etti. Talisca ve Oğuzhan çok farklı yetenekler. Bu devrede tüm güçlerini sahaya yansıtamadılar. Buna rağmen, gol atıp, attırmasını da bildiler.

Kral sahne alınca...

Ligin en fazla gol atan oyuncusu olan Cenk dün gece de sahne aldı. Milli yıldız, 50’de Babel’in, altı dakika sonra da Quaresma’nın pasında iki şık gole daha imza attı... Kartal; 4-0’a rağmen oyun disiplininden hiç kopmadı. Konyaspor’un üstüne gitti. Final vuruşlarında biraz daha etkili olunsa Vodafone Arena’da tarihi gol rekoru kırılmış olacaktı. Gecenin en şanssız ismi ise Tosiç oldu. Sırp futbolcu ters vuruşla topu ağlarına gönderdi. Karşılaşmada son sözü ise Cenk Tosun söyledi. Tolgay’ın düşürülmesinde kazanılan penaltıda, kaleci ve topu farklı köşelere gönderdi: 5-1

YORUM YAZ