MENÜ

'Lider'i geçemedi

Abone Ol Google News

Beşiktaş zirve yarışında büyük avantaj kaybetti. Diğer rakiplerin kayıpsız geçtiği haftada, mutlak kazanma adına sahaya çıkan Kartal, iki kez geriye düştüğü maçtan puansız ayrıldı. Evinde Sivasspor’a kaybeden Avcı’nın ekibi, ‘Lider’in 10 puan gerisinde kalıp, taraftarını üzdü. Konuk ekip eksik gelip, bir eksik ile tamamladığı kritik maçı kazanıp, koltuğunu sağlama aldı.

Haberin Devamı

Karius’un hediyesi

Kartal maça daha diri, istekli ve atak başlayan taraf idi. Ancak daha 7’nci dakikada topu ağlarında gördü. Sivasspor’un, Erdoğan ile kullandığı serbest atışta, Alman kaleci barajın arkasında durup topu geç gördü. Son hamlesi de işe yaramadı: 0-1. Geriye düşen Beşiktaş tempo kesmeden yüklendi. Burak; gole giderken; Appindangoye tarafından indirildi. Net penaltıda, hakemAli Şansalan ‘VAR’a bile gitme gereği duymayıp, oyunu devamettirdi.

Önce attı, sonra baktı

Çok koşup, iyi mücadele eden konuk ekip, Kartal’ın oyun sistemini bozdu. Fakat aynı şekilde Sivas’ın yaptığı pas hataları, bu yarıda öne çıktı. 33’te böyle hatadan kazanılan serbest atışı Burak kullandı. Keleciden dönen topu Ljajiç kafa ile ağlara bıraktı: 1-1. Avcı’nın ekibi devreyi önde kapama adına atak üstüne atak yaptı. Ancak son dakika içinde Gökhan’ın bozduğu ofsaytta, Yatabare bu yarının skorunu belirledi: 1-2..İkinci yarı her türlü risk alıp yüklenen Beşiktaş, oyunu tamamen karşı alana taşıdı. Sağlı sollu ataklar ile bindirmeler yaptı. Avcı, Diaby ve Umut hamlesi ile gole oynadı. Bir türlü gelmeyen gol, yüksek gerilim ve stres yarattı. 67’de atılan Uğur, takımını bir eksik oynattı. Büyük heyecana sahne olan ikinci yarıda, sertlik ve kartlar havada uçuştu. İyi kapanıp alan savunması yapan Çalımbay’ın ekibi, zaman zaman da kontratak denemelerinde bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ