MENÜ

Lider uçamadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde üçte üç yaparak tarih yazan Beşiktaş, iki puan bıraktı. Deplasmanda yendiği Monaco önünde sayısız fırsat kaçıran temsilcimiz, devreyi ikram golle yenik kapadı. Skora eşitlik getiren Siyah- Beyazlılar; sayısız fırsatı tepti. Kartal, evinde oynayacağı Porto maçı ile Avrupa serüvenine devam edecek.

Atamayana atarlar

Futbolun felsefesi bir kez daha yazılı olmayan kuralını sahneye koydu. Atamazsan, yersin!.. Kartal inanılmaz tribün desteği altında, büyük baskı kurdu. Devrenin büyük kısmı rakip alanda geçti. Cenk, Babel, Oğuzhan ve Gökhan kaçırdı. Böyle maçlarda bu kadar pozisyon bulup da gol atamıyorsan, sıkıntı yaratır. Nitekim öyle oldu. İlk yarının uzatma dakikası içinde Adriano’nun kaptırdığı topu Lopes, Fabricio’nun kapadığı köşeden ağlara gönderdi: 0-1.

Orta alan etkisiz kaldı

Beşiktaş’ın en etkili bölgesi olan orta saha verimsizdi. Atiba ve Tolgay ataklara yeterince destek olamadılar. Sadece kesici rolünde iyiydiler. Arkadan yeterince katkı gelmediği için, Oğuzhan da istediği topları alamadı. Bu ritim bozukluğu kanatlara da yansıdı. Babel ve Quaresma ilk kez hiç yer değiştirmeden devreyi kapadılar. Arzulu olmasına rağmen Cenk de son hareket ve final vuruşlarında etkisiz kaldı. Fransız temsilcisi çok iyi alan savunması yaptı. Olabildiğince topu kalesinden uzak tutmaya çalıştı. Kaptığı toplarda kontra yaptı. İlkinde olmadı, ikinci denemede golü attı.

Kartal golle başladı

Güneş’in ekibi ikinci devreye fırtına gibi başladı. 54’te Tolgay’ın pasında Jorge, Q7’yi indirdi. Cenk penaltıdan skora denge gitirdi: 1-1. İtalyan hakemin bu pozisyonda atması gereken Jorge’yi sarı ile geçiştirmesi büyük tepki çekti. Golden hemen sonra Babel’in atağında Quaresma, kalecinin de ileri çıkmasına rağmen, boş kaleye topu bırakamadı.

Bencillik yaptılar

Beşiktaş galibiyet için yüklendiği dakikalar içinde net pozisyonlara girdi. Önce Babel, ardından da Cenk pas verme yerine, kendileri vurmak isteyince, takımını golden ettiler. Risk alıp çıkan Monaco da kontrataklarda tehlikeli oldu.

YORUM YAZ