MENÜ

Lider kaptı kaçtı

Abone Ol Google News

Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, kendisine ters gelen Başakşehir önünde ecel terleri döktü. Maçı tribünden izleyen Sergen Yalçın’ın ekibi; iki kez öne geçmesine rağmen yakalandı. Kartal, 84’te bulduğu golle kazanıp, liderlik koltuğunu korudu. Ligde kalma mücadelesi veren geçen yılın şampiyonu, işini daha da zora soktu.

Haberin Devamı

Larin attı, takım baktı

Maç hızlı başladı. Önce Aleksic üst direğe takıldı, ardından Aboubakar yan direğe. Kartal anlaşılmaz şekilde orta alanı çok boş bıraktı. Dönen her top rakibe gitti. İlk yarıda Ersin, Crivelli pozisyonunda zamanında çıkıp kalesine kapattı. Devre başladığı gibi bitiyor derken, 42’de Larin topukla dokundu, Rafael’in müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 0-1. Sahanın en etkili ismi golde asist yapan Aboubakar’dı. Ljajic ve kanatlar biraz kendisine ayak uydurabilse, maç ilk devrede bitebilirdi!..

İkram goller

Başakşehir ikinci yarıya baskı kurarak başladı. Geri çekilen Kartal, tepki vermekte sıkıntı çekti. 52’de skora denge geldi. Aleksic’in ortasında Deniz kafa ile golünü attı: 1-1. Souza’nın sert şutunu kaleci çıkardı. Ardından penaltı tartışması olan pozisyonda Cüneyt Çakır kayıtsız kaldı. Hücum ağırlıklı futbolu ile zirveye taht kuran Beşiktaş, sezonun en çok geri ve yan pas yaptığı maçını oynadı. Ancak her geçen dakika artan baskı 68’de golü getirdi. Ghezzal’ın kornerine iyi yükselen Welinton, kafayla golünü attı: 1-2. Başakşehir 76’da yine savunma hatasından eşitliği buldu. Demba Ba, boş durumda skora yeniden denge getirdi: 2-2. Bir puana razı olan Başakşehir kapandı. Beşiktaş tam tersine atağa çıkmaya başladı. Geride açıklar verse de, risk alıp yüklendi. İşte böyle pozisyonda ileri çıkan Souza estetik dolu gol attı. 84’te Rosier’in pasında topu düzelten Brezilyalı, üç puanı getirdi: 2-3.

Haberin Devamı
YORUM YAZ