MENÜ

Kupa beyi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin aksine, kupada istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, Adana'da gol olup yağdı. Taraftarların tıktım tıklım doldurduğu tribünler ve çevre evlerdeki balkonlar önündeki maçta, heyecan vardı. İkinci yarı rüzgar gibi esen Siyah-Beyazlılar, sahadan farklı galip ayrılıp kupaya da ağırlığını koymasını bildi.

Kendi kalesine atmasa

Kupada isteği futbolu ve skoru üretmekte sıkıntı çeken Kartal, Adana'da da ilk anlarda geleneği bozmadı. Maçın başında Uğur'un soldan kestiği sert topu, Abdülkerim kafa ile kendi ağlarına bıraktı. 7'nci dakikada gelen bu gol sonrası farklı skor beklentileri çıktı ortaya. Ancak bundan sadece üç dakika sonra ev sahibi takım eşitliği yakaladı. Cumali'nin serbest atışında Tolga ile Atınç anlaşamadı. Boşta kalan topu önünde bulan Özgürcan ağlara bıraktı. Skora gelen dengeden sonra iki takım da durumdan memnun gibi zorlamadı. Beşiktaş, Cenk ve Uğur, Demirspor ise Özgürcan ve Oğuzhan ile pozisyona girdiyse de, sonuç çıkmadı. Beşiktaş'ta, bu yarıda öne çıkan oyuncu olmadı. Savunma, orta alan ve kanatlar arasındaki uyumsuzluk öne çıktı. Adana temsilcisi ise gücü ölçüsünde kontrollü olun anlayışı ile, Siyah-Beyazlı rakibinin oyun anlayışını sekteye uğratmasını bildi.

Ba kilidi açtı

Bilic, kupada yola devam edebilme adına, Ba ve Gökhan hamlesi yaptı. Fakat taraftarının müthiş desteğini arkasına alan Demirspor, mücadeleyi bırakmadı. Her geçen dakika, Kartal pozisyona giremez oldu. 69'da Gökhan'ın pasında Cenk boş durumda golü atamadı. Geciken gol Beşiktaş'ı strese soktuğu anda Ba sahne aldı. Senegalli golcü ezber bozup yaklaşık 25 metreden sert vurup takımını öne geçirdi. İşte bu müthiş gol, maçın da kırılma anı oldu. Umutları tükenen Ünal Karaman'ın ekibi, hem kafa hem de fizik olarak oyundan düştü. Kartal savunmayı ileri çıkararak, rahat oynayıp pozisyon bulmaya başladı. Nitekim önce 76'da Uğur'un serbest atışında ileri çıkan Atınç kafa ile skoru 3-1'e taşıdı. Ardından 83'te Cenk serbest atıştan çok klas vuruşla maçın sonucunu belirledi: 1-4

Güvenlik skandalı

Stat içinde görevli onlarca özel güvenlik elemanı var. Bir Beşiktaş taraftarı, Demirspor kalesi arkasından içeri dalıyor. Bütün sahayı geçip, karşı kaledeki Tolga'ya ulaşıp sarılıyor. Engel olan yok. Art niyetli biri olsa Allah korusun, olay farklı boyut kazanacak. Güvenlik sadece görüntüde var. İcraat sıfır dikkat!

YORUM YAZ