MENÜ

Küçülerek büyüme ve Güneş'e yeni düzen

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, yeni sezon öncesi yapısal anlamda değişime gidiyor. Herkesin ortak görüşü şu; Bu kadro için Avrupa maçları ya da başka unsurlar mazeret değil. Takımın açık ara şampiyon olması gerekirdi. Yönetim, bunu açık olarak dile getirmese de aynen onaylıyor. Başkan Orman, “İlk yarıda çok puanlar kaybettik” diyerek önemli tespitte bulundu.

Başkan ve ekibi, bunun sorumlusu olarak da ilk adres olarak Şenol Güneş’i belirledi. Hoca da zaten lig bitiminde, “Tüm sorumluluk bende” diyerek cesurca eksikliği ortaya koydu. Buraya kadar her şey normal.

Tepkisi ne olacak

Tamer Tuna’nın ayrılığı sonrası Güneş, tüm ısrarlara rağmen yeni yardımcı istemedi. Israr ve inatla buna karşı çıktı. Hala daha aynı görüşte. Zira aksini hiç beyan etmedi. Önceki gece başkana bizzat bunu sordum. Orman; yardımcı hoca kesinlikle alacağını açıkça ifade etti. Başka arkadaş da hocanın istemediğini söyleyip görüş istedi. Ancak sadece başkanın bakışları ile yetinmek durumunda kaldı. Yönetim bu kez patron benim, istesen de istemesen de yardımcı hoca olacak şeklinde duruş gösteriyor. Artık bu önemli konu Güneş’e rağmen aşılmış oldu. Yardımcının olup olmayacağı değil, kimin olacağı konuşuluyor. Bu da teknik ekip içindeki handikapın ortadan kalkmasını sağlayacak.

Yönetim boyut değiştirdi

Başkan, ilk yılında ‘feda’ sezonu uygulaması yaptı. Orman, “Küçülerek büyüme olmaz” diyerek yeni yönetim şekline geçmişti. Nitekim kulüp özellikle futbol odaklı büyük başarılara imza attı. Aynı başkan bu kez de daralıp yola devam edeceklerini söyledi. Yani futbol takımı merkezli küçülüp, büyüme devam edecek. Takımın bütçesi azaltılacak. Yüksek maliyetli isimlerden kaçınılacak. En fazla 1-2 isim dışında ekstra yük alınmayacak.

Bundan kimse farklı anlam çıkarmasın. Kartal’ın bu sezon hedefi şampiyonluk ve daha da ötesinde UEFA Kupası’nı kaldırmak. Bunu yaparken de futbolcu maliyetlerini düşürmek olacak. Yeni yol haritası doğru, mantıklı. Artık uygulamaya bakacağız.

YORUM YAZ