MENÜ

Komple teorileri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu sezon Beşiktaş için çok çetin geçecek. Daha şimdiden bir sürü teoriler ortaya atılıyor. Nereye gitsek milletin ağzına sakız olmuş. Bunlar ‘komple’ olsa da, iş öyle aşamaya gelmiş ki, kendi uydurma düşüncesine, inanır hal almış. Sadece taraftar arasında değil, derneklerde, kanaat önderlerinde, hatta yönetimde bile konuşulur duruma geldi. Bir paranoyadır gidiyor. İşte bir kaç öne çıkan ve hayretle karşıladığımız, kehanetler: Başkan Orman ocak ayında bırakıp Amerika’ya yerleşecek! Ligdeki 17 takım Beşiktaş şampiyon olmasın diye çaba içinde. Demirören 2019’da geri dönmek için, zemin hazırlıyor. MHK bu sezon şampiyonu belirleyecek. Medya takıma ortak cephe oluşturdu. Bir iki yenilgi alınsın Güneş gönderilecek. Transferler katkı vermeyecek. Negredo ikinci Guiza olacak... İnanılır gibi değil. Kulübün içinde yaşayan biri olarak tüm bunlar ‘safsata’ geliyor. Fakat sinek misali, midemiz de bulanmıyor değil. Takımı sahada durduramayanlar, saha dışında böyle yöntemlere başvurmuşlar. Daha neler var da; çok uç, tutarsız, mesnetsiz. Beşiktaş’a gönül veren tüm camianın, takım üstünde kenetlenmesi ve saha sonuçları tüm bu ‘Komple teorilerini” silip süpürür. Yeter ki, gevşeme olmasın. Bu gücü, sinerjiyi camiada fazlası ile görüyorum. Yine de şimdiden uyarıyoruz: Aman dikkat!

Gençleri bitirmek

Eski yönetici dostumuz Seyit Ateş, dün Fatih için sosyal medyada paylaşımda bulunmuş. ‘Çok şans bulmalı’ diye. Bu beni yıllar öncesine götürdü. Fulya’da A takım idman öncesi. Saha ortasında, Sinan Vardar, Seyit Ateş ve küçük bir çocuk; Muhammed Demirci. Karşılarında medya ordusu. Yerli Messi. Barcelona istiyor. Tartışmıştık. Yanlış diye. Gel zaman Mami onca yeteneğine rağmen evde kaldı. Messi dediler, Ronaldo çıktı! Taklit etti. Önce Vardar’ı, ardından da Ateş’i kenara itti. Sonra da kendini ateşe attı. Benzer durum Fatih ve Şiyar için yapılıyor. Kayseri ile hazırlık maçı. İki üç pozisyon. Bir de kısmete gol. Anında bulutların üstünde. Çocukların zaten kısıtlı olan yeteneklerini bitirme hamlesi.

Talisca’dan utanın

Özellikle kamplarda bakıyorum. Güneş düdük çalıp idmanı bitiriyor. İlk içeri giden alttan gelen gençler, sahaya yürüyerek çıkıp, içeri koşarak giriyorlar. Talisca istisnasız her idman bitimi çalışıyor. Öyle ki, zorla içeri alınıyor! Tolgay, Oğuzhan hatta Quaresma ve Babel’de genelde eşlik ediyor. Ya gençler, biraz utanın bu durumdan. Ve Seyit abinize kulak asmayın! Son sözümüz isimleri geçtiği için Fatih ve Şiyar kardeşlerimize. Gaza gelmeyin. Bu fizik ve yetenek ile A takım hayal. Hiç vakit kaybetmeden kiralık gidin 1. Lig’de oynayın. O formaya giden tek yol bu. Hadi durmayın. Yolunuz açık olsun...

YORUM YAZ