MENÜ

Kesinlikle şans değil

Abone Ol Google News

Kara Kartal’ın, Feyenoord önünde aldığı sonuç, rastlantı değil. İşte, adım adım zafere giden yolun öyküsü...

Haberin Devamı

1) Yönetimden tam destek

Başkan Fikret Orman, kuranın çekilmesinin hemen ardından İngiltere kampına geldi. Başkan, teknik ekip ve oyunculara aynen şunu söyledi: “Sizlere güvenim ve inancım tam. Her türlü fedakârlık gösterip, tüm ihtiyaçlarınızı maddi ve manevi olarak karşılıyoruz. Adım gibi eminim turu ilk maçta garantiye alacaksınız...”

2) Bilic uyumadı

Hırvat hoca bir yandan takımını yeni sezona hazırlarken, diğer yandan ise Hollanda temsilcisini mercek altına aldı. Teknik ekip, sabahlara kadar uyumayıp, rakibin maç kasetlerini izledi. Saatlerce Feyenoord’un artı ve eksileri tespit edildi. Bilic, bunlara göre taktikler belirleyip, futbolcuları ile birlikte uygulamalarda bulundu. Maç öncesi kısa ve öz konuştu: “Top olabildiğince bizde kalsın. Rakibi bozalım, oyunu sıkıştıralım yeter.” Bu konuda Atiba Hutchinson’a özel görev verdi. Şunu da ekledi, “Hollanda’da da bir kez daha kendini göster...’ Kanadalı oyuncu da söyleneni harfiyen uyguladı.

3) Takım ruhu öne çıktı

Demba Ba gibi dünyaca ünlü yıldızın gelmesi bile takım içi dengeleri değiştirmedi. İsme göre değil, ekibe göre hareket edildi. Birlikten güç doğdu. Futbolcuların takımdaşlığı ön plana çıktı. Kaptan Tolga’nın önderliğinde oluşan ekip ruhu sahaya da tam anlamıyla yansıdı.

4) Taraftarın gücü

Siyah-Beyazlılar Hollanda’ya gelişte ve sosyal medya aracılığı ile Kartal’a inanılmaz destek verdi. Hollanda Beşiktaşlılar Derneği’nin başı çektiği organizasyon, tribünlere de yansıdı. 2 bin 500 kişi, 50 bin rakip seyirciyi kendisine hayran bıraktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ