MENÜ

Kartal'ın asıl rakipleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, bugün çok önemli maça çıkacak İnönü’de. Bu takımın forması şampiyonluğa oynar. O kadar büyük ve ağır ki! Yönetim ve teknik heyet bunun üstüne biraz daha koyarsa şampiyonluk rahat gelir. Asıl sıkıntı burada. Kartal’ın rakibi; Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi ligin devleri değil! Elbette bu yarışta yılların getirdiği ezeli rekabet var. Ancak bunun çok daha önünde duranlara bakalım.

1. Yönetim: En büyük sorun yönetimde. Mustafa Denizli ‘kurt’ hoca. Bunu tahlil ettiği için yönetimi takımdan uzaklaştırdı. Karayolu ile gidilen Başkent deplasmanında kafileye ve otele yönetici aldırmadı. Bu da yetmedi. Ankara’ya gelip farklı otele yerleşen idareciler, lobide birbirine girmiş. Sonra da açıklama yaptılar. “Tartıştık ama hakaret olmadı” diye. Güler misin, ağlar mısın? Hem de bu tartışmayı yapan, kampta günde üç öğün kavga eden kaptanları görmeyen, olayı duymayan, bilmeyen, engel olamayan kafile başkanı Genel Sekreter Kenan Öner ile Asbaşkan Behçet Ümitlen. Bu sadece küçük bir örnek. Başkanın halletmesi gereken en büyük problem, yönetime aldığı idarecileri hizaya sokmaktır!

2. Hakemler: Bugüne kadar bekledik belki ses çıkar diye, ama nafile. Beşiktaş geçen yıl hakem hatalarından 15 puan kaybetti. Camia geçen haftaki olaylara seyirci kaldı. Kocaeli’de hakemim maçı, Fenerbahçe gol atıncaya kadar uzatması gündeme getirilmedi. Galatasaray elle gol attı. Lincoln köşe direğini nerdeyse evine götürecekti. Herkes gördü Beşiktaşlılar görmedi. Trabzonspor kalecisine kırmızı kart çıkmadı, o da sümen altı edildi. Hakemden yana şikayetçi olmak için mutlaka kendi takımının doğranması gerekmiyor. Rakiplere ne yapılıyor, bunun üstünde durmak lazım. Yarın bildik hikaye başlayınca çıkaracağın ‘feryat’ havada kalır. Konu hakemden açılmışken, “Haritada yerini bile gösteremeyeceğiniz ülkelerden hakemler, Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası finallerinde düdük çalarken, sizi Şampiyonlar Ligi’nin önünden geçirtmiyorlar. Özeleştirinizi yapın. Bu, ‘eyyamcılık’ diye tabir edilen davranıştan daha iyi ve lehinize olur...

3. Muhalefet: Kulüpteki en büyük problem muhalefettir. Eğer bir yerde etkili, doğru, dürüst muhalefet yoksa, orada iktidar da olmaz! Tamam... Başkanı, ekibini eleştirelim. Ancak sözde başkan adayları, kongrede masanın altına saklanıyorlar, ara ki bulasın! Ya da, “Başka aday çıkmasın tek başıma geleyim” diye koltuğu garantiye almak isteyenler var. Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı kovmak yani.

Bu üç unsurun takıma verebileceği zarar asgariye indirilirse, bu takımın önünde kimse duramaz. Bizden uyarması.

YORUM YAZ