MENÜ

Kartal zirvede buz tuttu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk hesapları yapan Beşiktaş, moralli geldiği Sivas’tan eli boş döndü. Baştan sona üstün oynayıp, bir çok pozisyonu harcayan Güneş’in ekibi; biri kale, diğeri savunma ikramından yediği iki golle üç puan bıraktı. Devrenin son maçında 3 puan kaybeden Kartal, zirve yarışında büyük yara aldı. Müthiş motivasyon içinde beraberliğe oynayan Aybaba’nın takımı ise sürpriz galibiyet ile ilk yarıyı tamamladı.

Asist Fabri’den

Kartal maça fırtına gibi girdi. Pepe’nin kafa ile attığı golde ofsayt tartışılır. Hakem iptal etti. Bu Beşiktaş’ın hızını kesmedi. Risk alıp ilk yarım saat içinde gol atmak için yüklendi. Tam istediğini almak için pozisyon bulduğu dakikalar içinde topu ağlarında gördü. Kone’nin şutunda Fabricio sektirdi, Rybalka boş kaleye bıraktı: 1-0. Henüz 5’nci dakikada gelen gol zaten soğuk olan havaya, buz kestirtti.. Güneş’in ekibi kontra atağa yönelik futbol oynayan Sivas’ı abluka altına aldı. Devrenin büyük bölümü karşı alanda oynandı. Negredo, Talisca ile iki net gol kaçtı. İki tane de, aynı isimlerin pozisyonunda kaleci Tolgahan geçit vermedi.

Talisca penaltıyı çekip aldı

Gökhan ve Quaresma sağ kanadı çok etkili kullandı. Solda Adirano ve Babel ikilisi ise tam tersi görüntü çizdi. 26’da Gökhan’ın pasında Talisca akıl dolu penaltı aldı. Brezilyalı yıldız, rakibin geldiği anda topa dokundu. Kontrolsüz gelen Bjarsmyr penaltıya sebep oldu. Negredo’nun ceza vuruşu skora denge getirdi. Samet Aybaba, eşitlikten sonra takımını daha cesur oynatmaya başlattı. Ancak orta alanda baskı yiyen Sivas, sadece uzun paslara kalınca pozisyon üretemedi.

Hamleler yetmedi

İkinci devre maç Kartal’ın istediği gibi gitti. Daha çok pas, hızlı atak denemeleri, kalabalık hücum... Cenk, Oğuzhan ve Lens hamleleri... Bir çok pozisyonda ya rakibe takıldılar, ya da final vuruşlarında etkisiz kaldılar. Sivasspor da tehlikeli kontra ataklarda golü kovaladı. 83’te ceza alanı içinde yaşanan karambolde Cyriac düzgün vuruşla maçın skorunu belirledi: 2-1.

YORUM YAZ