MENÜ

Kartal şov yaptı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Siyah-Beyazlılar, sezon başında yaptıkları takviyelerle transferin şampiyonu olmayı başardı. Pepe, Medel ve Negredo’nun takıma kazandırılması Beşiktaş’a ayrı bir hava kattı.

Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi’ndeki kura çekimi sonrasında, ‘Ancak üçüncü olur’ yorumlarının yapıldığı grupu namağlup lider tamamladı, tarihi bir başarıya imzasını attı.

Süper Lig’de üst üste yaşanan puan kayıpları can sıktı. Zirve yarışının gerisinde kalındı, deplasman fobisi doğdu! Yönetim, yeni transferler için düğmeye bastı.

Beşiktaş, yeni sezona yeni heyecan ile başladı. İşe transfer hamleleri ile girip, istediği oyunculara imza attırdı. Real Madrid’in dünyaca ünlü yıldızı Kartal oldu. Bu dünya futbol piyasasında ses getirdi. Lens ve Medel transferleri de kolay oldu. Santrfor ise en çok gündemde kalandı. Birçok oyuncu ismi masaya yattı. Taraftarın da, kampanyası sonrası Alvaro Negredo, Vincent Aboubakar’ın yerine takıma katıldı. Genç Orkan Çınar ise geleceğe yönelik yatırımdı.

Güneş’in Çin çilesi

Dünya’ya açılmak isteyen Beşiktaş yeni pazar peşindeydi. Başkan, “Türkiye’de yapılabilecek en büyük sponsorluk anlaşmalarına imza attık. Deniz tükendi. Artık global duruma geçmemiz lazım. Avrupa’nın dev bütçele kulüplerinin izlediği yola çıkıyoruz” diyerek Uzak Doğu’yu gösterdi. Bu proje içinde 13 günlük Çin kampı gündeme geldi. Real Madrid, Manchester United, Bayern Münih, Barcelona gibi futbolda söz sahibi olan kulüpler düzenli olarak her yıl doğu turnesine çıkıyordu. Çok yüksek miktarlarda gelir elde ediyorlardı. Ancak Güneş, tesisleri bahane ederek karşı çıktı. Süre, 4 güne katar indi. Yetmedi... Bir gün ile sınırlandı. Takım, normal lig maçına gider gibi akşam saatlerinde gittiği Çin’den ertesi gün aynı saatlerde ayrıldı. 24 saatlik seyahat için aynı süre kadar yol katedildi.

Şenol hocanın ince hesabı...

Beşiktaş’ın Avrupa dönüşü puan kaybediyor görüşü tarih oldu! Her ne kadar kısmi kayıplar olsa da, bir başka durum ortaya çıktı; deplasman kabusu! Ligden düşmemeye oynayan Gençlerbirliği’ne karşı yenilgi alındı. Malatya ve Kayseri’de ikişer puan bırakıldı. Kritik Sivas deplasmanından boş dönüldü. Güneş’e göre ilk yarıda 10 eksi puan var. Tecrübeli hoca sezon öncesi ilk devrede 40 puan toplarım diye hesap yapmış. Bu puan çok rahat alınabilirdi. Olmadı. Evdeki hesap bazen çarşıya uymuyor. O zaman da, çarşıyı eve uydurmak lazım. Bu da ikinci döneme kaldı.

Porto, ufku açtı!

Devler Ligi kura çekimi sonrası spor kamuoyunda ortak görüş şuydu; “Beşiktaş gruptan çıkamaz! Porto, Monaco ve RB Leipzig arasından zor çıkar. Porto ilk sırada yer alır, Beşiktaş en kötü UEFA’da devam eder!”. Daha ilk maçta Kara Kartal, durumu terse çevirdi. Portekiz’den farklı galibiyet ile döndü. Bu kez sürpriz ve şans faktörüne bağlandı. Ancak Güneş’in ekibi, grubu yenilgi almadan tamamlayan tek takım olarak lider bitirdi.

Yönetim sıkıntısı...

Takım başarısız oldu mu etrafta kimse görünmez. Başarıda ise sahiplenen çok olur. Başkan Fikret Orman, yönetim içinde ciddi görev değişimine gitti. Özellike de futbolda. Erdal Torunoğulları ile Umut Güner yer değiştirdi. Konu futbol olunca, vitrine çıkan gözünüde oluyor. İdareciler arasında kırgınlıklar, tartışmalar yaşandı. Ancak Dış İlişkilerden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları’nın kura çekimine dahi akredite edilmemesi aslında içerideki sorunun ne boyutta olduğunun göstergesiydi.

Yardımcı hoca sıkıntı oldu

Tamer Tuna kendi isteği ile ayrılıp Göztepe’nin başına geçti. Yönetim tarafından teknik direkör Şenol Güneş’e alternatifli liste sunuldu. Feyyaz Uçar, İbrahim Üzülmez, Tayfun Korkut, İlhan Mansız, Tayfur Havutçu gibi bir çok isim belirtildi. Fakat Güneş, tüm isimleri veto etti. Kafasında Trabzonspor’dan öğrencisi olan Fatih Tekke vardı. Ayrıca bir kaç isim daha... Onlarda da ısrar etmedi... Sonuçta ne yönetim, ne de hocanın dediği olmadı. Tuna’nın koltuğu boş kaldı.

Bu hırçınlık neden!

Kartal, puan olarak zirvede yer alamasa da, 5 kırmızı ve 27 sarı kart ile en hırçın takım unvanına sahip oldu. Caner’in 6 maçlık cezası, görüntülerden verildiği için bu istatistik dışında tutuldu. Ayrıca teknik direktör Şenol Güneş de sezonun ilk yarısını tribün cezasıyla tamamladı.

Sakatlıkta yarıştılar!

Veli Kavlak, Gökhan Töre ve Atınç Nukan talihsiz sakatlıklar yaşadılar. Veli üç senedir yok. Gökhan hala hazır değil. Atınç da öyle... Özellikle Gökhan ile Veli’nin böylesine uzun süre sahalardan ayrı kalması, hem oyuncular, hem de kulübü sıkıntıya sokmuş durumda.

Ağlayarak gitti!

Hannover’den transfer edilen Marcelo Guedes, Beşiktaş için de çok önemli bir futbolcuydu. Lyon’un 8 milyon Euro’luk teklifi sonrası satışına karar verildi. Brezilyalı ayrılmak istemese de kulübün menfaatlerine ters düşen davranış göstermedi. Gözyaşları içinde veda edip, Fransa’nın yolunu tuttu.

YORUM YAZ