MENÜ

Kartal şaşırttı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın ligin ilk haftasında çok rahat kazanmasını beklemiyordum. Açıkçası skor ve kaçan goller beni çok şaşırttı. Öyle ya; takımın en büyük itici gücü ve motivasyon kaynağı olan taraftar yoktu. Yeni transferi Medel de... Negredo ve Lens kenarda. Kampın en formda iki ismi Adriano ile Gökhan Gönül sakat. Atiba, Oğuzhan, Babel ve Q7 tutuk. Talisca bu sezon hazırlık maçı dahi oynamadan sahada. Cenk yolun başında. Beck ve Tosic emaneten oynuyor. Pepe yeni alışıyor... Tüm bunlara Şenol Güneş’in denediği sistemi de eklediğimizde, sorunlar yumağı oluşuyor... İşte bu yüzden endişemiz çoktu. Fakat Kartal’ın önce adı var. Rakip son şampiyon karşısına; 1-0 geride çıkıyor! Tam işlemeyen çarkın az bir hareketi galibiyet yetti.

Kötü günü böyle ise...

Güneş’in ekibi geçiş sürecinde. Yüksek yaş ortalaması nedeni ile form tutmak da, gecikecek. Bunca sıkıntı yaşadığı günde bile kazanmayı alışkanlık haline getiren Beşiktaş, her geçen hafta üstüne koyarak gidecek. Negredo, Medel, Lens, Pepe ve anlaşmaya varılan Vida kaliteli isimler. Ancak yılın transferi kim diye sorarsanız direkt: Talisca derim. Yıldız futbolcu çalışma manyağı(!) iki ayak, duran top, gol atıp attırma... Ne ararsan var. Ve Fenerbahçe’den bildiğimiz Lens. Bu oyuncu direk skora etki eden yapısı ile ofansif güce güç katacak.

Rakibi kendisi...

Lig öncesi Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir ve biraz da Trabzonspor iyi transferler yaptılar hala yapıyorlar. Ancak sadece transfer yapmak yetmiyor. Beşiktaş takımın iskeletini koruyup takviyeler yaptı. Şampiyonluk yarışında en avantajlı takım. Zorlanacak zira, rakip sayısı fazla. Fakat en önemli rakibi kendisi. Kartal’ın sadece yarıştaki ve diğer takımları değil, federasyon ve hakem etkisini de ortadan kaldırması gerekiyor. Bu noktada, camia ile her ne olursa olsun bütünleşecek. Tek yürek halinde sahada olacak. Avrupa arenasında tercihim UEFA... Şampiyonlar Ligi prestij ve para. Ancak yarı final, hele final hayal. UEFA’yı kazanmak, final oynamak gerçeğin ta kendisi...

YORUM YAZ