MENÜ

Kartal'ın aklı Monaco'da

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde Monaco deplasmanına çıkacak olan Beşiktaş, lig sonuncusu Gençler önünde döküldü. İlk yarı pozisyona giremeyen Güneş’in ekibi, ikinci devreye umutla başladı. Babel’in atılması büyük darbe oldu. En azından bir puan için risk alıp yüklendiği dakikalar içinde, topu ağlarında gördü. Cenk’in penaltısı yetmedi. Kartal, Avrupa sınavı öncesi büyük yara alıp, zirvede geri kaldı.

İlk atak gol oldu

Başkentte; siyah, beyaz kadar farklı hava vardı. Gündüz günlük güneşlik, gece buz! Bunun etkisinden olacak ki iki takımda çok tutuk başladı maça. Beşiktaş sürekli yan pas yaptı. Oysa dikine gitse karşı kaleye inecek. Gençler sete çevirdiği savunmada uzun paslarla sürpriz gol aradı. Hiç de beklemediği anda sürpriz gerçekleşti. 16’da Muriç savunmanın hatasından topu boş kaleye bıraktı: 1-0

Kartal’ın şutu yok

Güneş’in Avrupa’yı düşünerek sahaya sürdüğü 11 sıkıntı yarattı. Özellikle de Babel. Hollandalı’nın yokluğunda sol kanat işlemedi. İleride kimse top tutamadı. Kenar yönetim, tam beş kez oyuncuların yerlerini değiştirdi. Tüm hamleler sonuçsuz kaldı. Buna bir de Talisca ve Oğuzhan’ın etkisiz futbolu ile Lens ile Caner’in yetersiz bindirmeleri eklenince oyun sıkışıp kaldı.

Negredo-Cenk olmuyor

Bu iki oyuncu da santrfor özellikleri ön planda. Kaleden uzak kalınca; takımı da eksik oynatıyorlar. Öyle ki, koca ilk yarıda Beşiktaş’ın rakip kaleye attığı tek şut çıkmadı. Kartal ilk kez hücum hattında bu kadar kısır bir devre yaşadı. Gençlerbirliği de, duruma ayak uydurdu. Skor üstünlüğünü tutma adına alan savunması yaptı.

Ne yaptın Babel

Kurtarıcı olarak ikinci yarı sahaya sürülen Babel, daha üç dakika olmadan oyundan atıldı. Sakin kişiliği ve kurallar içinde mücadelesi ile bilinen Hollandalı oyuncunun, rakibin yüzüne ayak darbesi hiç yakışmadı. Hem kendini, hem de takımını zorda bıraktı. Beşiktaş daha coşkulu oynadığı ikinci yarıyı bir eksik ile tamamladı.

İkram gol

Beşiktaş on kişi oynamasına rağmen gol için her türlü risk alıp yüklendi. 74’de orta alanda kaptırılan top ile golü rakibine resmen ikram etti. Başkent ekibi Scekic ile farkı ikiye çıkartıp rahatladı. Kartal bu golle iyice strese girip, oyun planından uzaklaştı. 87’de Quaresma’nın kazandırdığı penaltıda Cenk’in golü puan almaya yetmedi: 2-1

YORUM YAZ