MENÜ

Kartal hazır değil ama!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şenol Güneş, “Biz yaşlı bir takımız. Biraz geç form tutar, üstüne koyarak gideriz. Bu durum; genç olup erken form tutmaktan iyidir. Zira bu kez tersi oluyor, giderek performans kaybı yaşanıyor...” dedi. İşte bu tespit Kartal’ın son durumunun özeti. Hem de ilk yetkili ağızdan!

Atiba’ya alternatif...

Güneş’in özetine ek olarak Atiba gerçeğini irdelemek gerekiyor. Kanadalı oyuncudan tüm maçlarda üst düzeyde oynamasını beklemek hayal. Bu alanda Oğuzhan, Tolgay ve Necip de oynuyor. Ama verimleri yetersiz. Transferi an meselesi olan Medel çok yönlü biri. Stoper ve ön liberoda oynayabiliyor. Bu zenginlik sonrası orta alanda sıkıntı yaşanmayacaktır. Bir de Vida sürprizi gelirse; savunmadaki eksik ortadan tamamen kalkar.

Rekabet takıma yansır mı?

Kadroda düşünülmeyen; Boyko, Franco ve Miloseviç’e rağmen her alanda alternatif kadro var. Sezon öncesi gördüğümüz bir handikapı da ortaya koyalım. Kamp ve idmanlarda çok iyi gözüken; Adriano, Beck, Q7 ve Babel gibi isimlerin bu durumu maçlara taşıyamaması. Konya karşısında bu isimlerin etkisiz kalması, direk skora etki yaptı. Bunun yanında, kamp ve idmanlarda etkisiz kalıp da, maçta öne çıkan da olmadı.

Sistem değişiyor

Kartal, geçen yıl çok ve olumlu pas yapıyordu. Böylece olabildiğince topa sahip oluyor, böylece rakip oyundan düşüyordu. Bu sezon durum değişti. Dikine uzun pas yapılıyor. Fazla pozisyona girilse de, geri dönüşlerde yaşanan sıkıntı kademe hataları ortaya çıkıyor.

6 haftayı bulmaz

Beşiktaş’ın yeni transferleri, sistemi ve yaşlı kadrosuna biraz daha zaman lazım. 4-5 hadi bilemedik en fazla 6 hafta sonra gerçek yüzü ortaya çıkar. Bu geçiş sürecini en az kayıp ile atlatırsa ki, atlatır ligin en iddialı takımıdır. Kartal’da; Negredo, Cenk, Lens, Quaresma, Babel, Oğuzhan ve Talisca gibi ofansif oyuncular var. Bunlara Gökhan, Adriano, Caner ve Tolgay da eklenirse, tamamen hücum hattı oluyor. İşte bu zenginlik Kartal’ı yüksek uçurmaya yeter!..

YORUM YAZ