MENÜ

Kartal farka uçtu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışında ‘tamam’ ya da ‘devam’ niteliği taşıyan maçta Beşiktaş, üç puanı beş golle aldı. Maç öncesinde Önder Özen’in Kasımpaşa’nın başına geçmesinin dezavantaj olduğu ileri sürülmüştü. Ancak Siyah-Beyazlılar rakibini tek kelime ile sahadan silip, Özen’e ‘hoş geldin’ dedi! Bilic’in ekibi, maçı dokuz kişi tamamlayan rakibi önünde, aldığı rahat galibiyet ile zirve yarışında ‘varım’ dedi.

Sivok farkı

Uzun aradan sonra takıma dönen Sivok, fark yarattı. Çek futbolcu tecrübesi ile savunmayı toparladı. Tekniği ile geriden oyun kurdu. Fırsatçılığı ile de maçın başında atılan golde imzası vardı! Bu dramatik ayrılık olmasaydı, Kartal Avrupa ve ligde daha farklı durumda olabilirdi.

Beşiktaş maça golle başladı. Henüz üçüncü dakikada Sosa’nın kullandığı serbest atışta, Sivok’un indirdiği topa Mustafa’ya kafa ile boş kaleye tamamlamak kaldı: 0-1. Gol sonrası tempo düşüren Siyah-Beyazlılar rakibine pozisyon verdi. Sancak’ın ortasında Babel’in attığı şutu Günay çıkardı. 35’teki bu pozisyon maçın da kırılma anı oldu. Yeniden maça ağırlığını koyan Kartal, 38’de skoru 2-0’a taşıdı. Bu dakika içinde yine Sosa’nın pasında Olcay topun üstünden atladı. Demba Ba kaleciyi de çalımlayıp golünü attı: 0-2. Devre bu skor ile bitecek derken, Kasımpaşa’nın golü geldi. 41’de Tunay’ın kullandığı serbest atışta, Ersan topa çıkamayınca gol oldu: 1-2.

Bilic’in ekibi ilk yarıda özellikle Gökhan’ın eksikliğini çok hissetti. Sağ kanatta Sosa ve Mustafa, sol da ise Olcay’ın atakları, Töre kadar etkili değildi. Hutchinson iki kişilik futbol ortaya koyup, her açığı kapadı. Siyah-Beyazlılar az pozisyon bulmasına rağmen, girdiği pozisyonlardan boş dönmedi.

Kasımpaşa ise sistemsizlik içinde, Babel, Adem, Tunay ve Scarione’ye bel bağlayan anlayışı ile silik kaldı.

Gol yağmuru

Beşiktaş ikinci yarıya da fırtına gibi girdi. 50’de, Motta’nın sert şutu Barış’a çarpıp ağlara gitti: 1-3. Bu gol ev sahibi takımın direncini tamamen kırdı. Nitekim aynı oyuncu üç dakika sonra gole giden Demba Ba’yı indirip, kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Kartal oyun üstünlüğünü tamamen ele geçirdi. Sağlı sollu ataklar ile karşı kaleyi ablukaya alan Siyah-Beyazlılar, 75’te Olcay ile farkı artırdı. Mustafa’nın sağdan yaptığı ortada topun gelişine vuran Olcay şık bir gole imza attı: 1-4. Maçta son sözü ise Sosa söyledi. Oğuzhan’ın pasında Arjantinli klas vuruşla sonucu tayin eden golü attı: 1-5.
Babel’in bir şutunun da yan direkte patladığı maçta, bir diğer ilginç olay daha vardı. Taraftarın tepki verdiği Adem, tribünlere hakaret edince oyun dışı kaldı. Tribünlerin, Kasımpaşa yönetimine de büyük tepkisi vardı.

YORUM YAZ