MENÜ

Karadeniz'den bile hırçın

Abone Ol Google News

Lider Beşiktaş, şampiyonluk yolunda engel tanımıyor. Rize deplasmanına altı as oyuncusundan yoksun çıkan Sergen Yalçın’ın takımı, üç puanı üç güzel gol ile alıp döndü. Son anlar bitmek bilmedi. Mutlu son için sadece dört final maçı kalan Kara Kartal’da, taraftarlar kutlamalar için hazırlığa başladı. Bülent Uygun ile çıkış yakalayan ev sahibi takım, Beşiktaş’ın etkili oyunu karşısında çaresiz kaldı. Rizespor; iki dakika içende, iki gol atsa da, puan almadan sahadan ayrıldı.

Haberin Devamı

Tesbih dizer gibi

Beşiktaş ilk beş dakika içinde üç kez kaleyi yokladı. N'Koudou, Ljajiç ve Gökhan’ın gollük vuruşalarında kaleci Gökhan geçit vermedi. Sergen hocanın maç öncesi ilk yarım saat içinde mutlaka gol istediği Kartal, müthiş baskı kurdu. Kaçan pozisyonlar Kartal’ı iyice ateşledi! 16’da Ghezzal; sağ kanattan rakiplerini tesbih dizer gibi, birer birer geçip ortaya bıraktı. N'Koudou’ya boş kaleye göndermek kaldı: 0-1. İlk yarıda oyunun hakimi olan Beşiktaş’ın attığı iki gol de VAR sisteminden döndü. Souza, Atiba ve Ljajiç orta alanda maça ağırlığını koydu. İleri çıkamayan Rizespor, sahasında hapsoldu. Geriden Vida’nın etkili çıkışları, Dorukhan ve N’Sakala’nın bindirmeleri de maçın ritmini artırdı.

Haberin Devamı

Töre iğne deliğinden geçirdi

İkinci yarı Bülent Uygun’un ekibi risk aldı. Beraberlik için pozisyon da buldu. Ancak atamayınca topu ağlarında gördü. Savunmanın hatasını affetmeyen Gökhan Töre, şık vuruşla skoru 2-0 yapan golü attı. 57’de farkı artıran Kartal, tempo düşürmedi. Ev sahibi takım da, gücü ölçüsünde karşılık vermeye çalışınca, ortaya zevkli futbol çıktı. İkinci golü atıp takımını rahatlatan Töre’nin sakatlığı can sıktı.

Ghezzal füze gönderdi

Motivasyonunu hiç kaybetmeyen Beşiktaş, hız kesmeden yüklendi. Atak üstüne atak yapıp farkı daha da artırma yoluna gitti. Kaçan gollere rağmen, mücadele bitmedi. Nitekim 75’de kendi topu ile giden Ghezzal, ceza alanı dışından mükemmel vurdu: 0-3. Rizespor prestij golünü son dakikalar içinde buldu. 87’de eski Beşiktaşlı oyuncu İsmail Köybaşı, serbest atıştan güzel gole imza attı. 1-3. Maçta noktayı son dakika içinde attığı kafa golü ile Dokoviç söyledi: 2-3.

YORUM YAZ