MENÜ

Kaptan pilot Ömer uçurdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, endişeli geldiği Kayseri’den üç puan ile dönmesini bildi. Oğuzhan, Gökhan İnler ve Olcay, İstanbul’da kalmıştı. Quaresma, Adriano ve Gökhan Gönül gibi aslar da kulübede başladı maça.. Aboubakar ve Cenk’in sessiz kaldığı gecede; oyuna sonradan giren Ömer Şişmanoğlu attığı şık gol ile, Kartal’ı zirveye uçurdu. Beşiktaş, Napoli maçı öncesi moral bulup, yüzünü Avrupa’ya çevirdi.

Aboubakar kredisini tüketiyor

Maçın daha başı.. Hemen yanımda oturan duayen gazeteci Turgay Demir abi, “Gomez olsaydı; Caner’in ortalarında 86 gol atardı..” dedi. Rakam abartılı olsa da, haksız değildi. Alman oyuncunun yokluğunda transferin son gününde takıma kazandırılan Aboubakar, resmi maçta gol ile tanışamadı. Geldiği günden beri en net pozisyonu Kayseri’de buldu. Altı pasın içinde bomboş durumda, topu kaleciye nişanladı. Hani deseler ki, o topu kaleye değil de, kaleciye çarptır, inanın yapamaz! Kamerunlu oyuncu her geçen maç kredisini tüketiyor. Güneş’in bir devre zor dayanması sonrası, yeniden onbire girmesi zor.

Goller üst üste kaçtı

Bu yarıda Kayserispor gol yememe adına sahada. Kartal ise atma. İlk dakikadan itibaren baskı. Cenk dağınık. Aboubakar silik.. Talisca da kaleye uzak kalınca gol çıkmadı. Onca pozisyon ikram edildi. Caner’in soldan bindirmelerine ayak veya kafa koyacak biri de kendini göstermeyince, gol unutuldu!..

Güneş dedi, Ömer yaptı

Şenol Güneş, “Ömer, oyunu sadece tek yönde düşünüyor. Kanatta oynayabileceğini söyledim. Bu yönde eğiterek kendini geliştirecek..” demişti. Gurbetçi futbolcu, hocasını bu konuda mahcup etmedi. Tolgay’ın yerine 62’de oyuna giren Ömer, beş dakika sonra sol kanattan atağa çıktı. Beck’in pasında da düzgün vuruşla uzak direğe gönderip; takımını öne geçiren golü attı: 0-1.

Güç dengesizliği çok

Ligde takımlar arasında büyük uçurumlar var. Dün gece ki maçın sonucu kimseyi aldatmasın. Eğer Kartal erken gol bulsa, fark olacak! Sadece gol yememe adına sahaya çıkan ev sahibi Kayserispor, futbola ‘ilkellik’ kattı. Beşiktaş’ın ise kendisi sahada, aklı İtalya’da.. Napoli ile yapılacak kritik maç var akıllarda. Buna rağmen, hücum etti. Mücadale ve kazanma azmi ile fazla sıkmadan kazanmasını bildi.

YORUM YAZ