MENÜ

Kapanış güzel oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde şampiyonluk kovalayan Beşiktaş, ilk yarının son maçını kazanıp rahatladı. Başakşehir’in iki puan bıraktığı haftada, zirveye yapıştı. Attığının, kat be kat fazlasını kaçıran Siyah-Beyazlılar, bir de penaltı atışını değerlendiremedi.

Tek atak yetti

Beşiktaş, savunmayı önde kurup, maça baskılı başladı. Antep, çok akıllı bir sistem ile sahadaydı. Kartal’ın en etkili bölgesi olan orta alanı kalabalık tuttu. Oğuzhan, Tolgay, Quaresma ve Cenk’e yakın markaj uyguladılar. Bu da oyunu kilitledi. Güneş, bu durum karşısında taktiksel değişime gitti. Oyunu daha çok kanatlara yaydı. Bu kez de, Antep iyice geri çekilip kapandı. Bu da pozisyon kısırlığı doğurdu. Her iki kaleye gollük tek şut bir kez gitti, o da gol old. 41’de Atiba’nın atağında topla buluşan Aboubakar, sol ayağı ile uzak köşeye bıraktı: 1-0.

İşte böyle Oğuzhan

Kartal’ın genç yeteneği Oğuzhan son haftalarda ‘formsuz’ diye eleştiri alıyordu. Oğuzhan dün mükemmele yakın bir oyun ortaya koydu. Çok iyi top kullandı, oyunu istediği gibi yönlendirdi. İlk yarıda yıldız futbolcuya, Atiba ve Marcelo da eşlik etti.

Üzülmez öyle bir şey yaptı ki

Devre, ‘başladığı gibi bitsin’ düşüncesi ile Antepli futbolcular yerde uzun süre kalmayı tercih ettiler. Antep’in yeni hocası İbrahim Üzülmez, oyuncularına kızarak, ayakta kalmalarını istedi. Daha önce Abdullah Avcı’ya, “Yere yatsana...” diye tezahürat yapan tribünler, eski oyuncularını bu hareketi sonrası ayakta alkışladılar..

Attı yattı

İkinci yarı farklı skor beklentileri vardı. Ancak boşa çıktı. Şuursuz baskı, gol getirmedi. Cenk, Quaresma ve Aboubakar birbirinden kopuk kaldı. Antep kontrataklarda az da olsa net pozisyona girdi, ancak eşitliği bulamadı. Güneş de kenardan gerekli hamleleri yapmakta geç kaldı. Oyuna sonradan giren Gökhan İnler uzaktan iki kez denedi yine olmadı.

Penaltı tartışması

Kartal, 79’da Barış’ın Aboubakar’a yaptığı hareket ile penaltı kazandı. Quaresma, atışı Cenk’in kullanmasını istedi. Fakat topu alan Oğuzhan, tartışmalar arasında atışı kullandı. Gökhan, penaltıyı kurtarıp ‘bitti’ denen maça ‘devam’ dedi.

Antep’e tebrikler

Hani bazen, kaybederken kazanılır ya; işte Antep buna örnek. İbrahim Üzülmez, eski takımına renk vermiş. Ligde kalma mücadelesi veren Güney temsilcisi, inanılmaz direnç gösterdi. Onca eksiğine rağmen, Beşiktaş karşısında disiplin içinde oynadı. Tebrikler..

YORUM YAZ