MENÜ

Kalite farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbolda inandığımız şu; oyuncunun yaşlısı genci değil, kalitesi önemlidir.. Bu bakış açısını bir kez daha test ettik. Gördük ki, ‘kalite’ önde.. Nasıl mı, anlatalım... Kampta en iyi durumdaki isim Adriano... Çalışmalara en son katılan Quaresma ve vatandaşı Pepe kendisini takip ediyor. Ardından Gökhan Gönül, Atiba, Babel ve Caner... Sonra da; Tolga, Necip, Oğuzhan ve Cenk geliyor.. Yaşlı denilen isimler, diğerlerinin önünde. Hem de öyle böyle değil. Fark atmış durumdalar. Eminim ki, Marcelo kalsaydı, önde bayrağı kimseye kaptırmazdı. Alttan gelen gençlere bakıyorum da. Üzülüyorum. Yetenekleri var. Ancak konu mankeni gibiler. Hırs yapayım, zorlayım, kendime yer açayım türünden birini göremedik.

Oynat be hocam

Beşiktaş, kamptaki son maçını bugün Real Betis’e karşı oynayacak. Herkesin merak ettiği Pepe’nin maç performansı. Ünlü savunmacı çok fit ve hazır geldi. Şenol hoca ilk iki maçta görev vermedi. Belli ki, olası sakatlık riskine karşı koruma içgüdüsü ile... Son maçta beklentimiz, en azından bir devre sahada olması. Zira, 6 Ağustos’ta Süper Kupa finali var Samsun’da. Rakip Konyaspor... Bir parantez de Pepe için açalım. Ununu elemiş, duvara asmış olanlardan değil. Hani tanımasak, geçmişini kalitesini bilmesek, alt liglerden transfer edilmiş, kendini ispatlama peşinde olan futbolcu olduğunu düşünürdük.

Sakatlık kâbus oldu

Daha kamp süreci bitmeden Kartal, iki ağır sakat verdi. Önce Gökhan Töre ardından da Atınç. Uzun süre takımdan ayrı kalacaklar. İkisi de talihsizlik. Beşiktaş’ın kadrosu geniş. Bunu kendi içinde halleder. Asıl sıkıntı, bunlara yenileri eklenirse ne olacak?...

Veli’yi çöz başkan

Kartal’da Veli Kavlak olayı farklı boyutlara geçti. Veli, sağlık ekibini eleştirdi, yurt dışında operasyon geçirdi. Tekrar neşter altına yattı. Gitti geldi. Tam iki yıldır bu sendromu yaşayıp, yaşattı. Bunun artık son bulması gerekiyor. Başkanın kulüp ve oyuncu adına ortak çözüm üretip noktayı koyma zamanı çoktan geldi de geçiyor.

Atiba-Babel kitap gibi!

Bir çok isim gelip geçti. Atiba ve Babel çok farklı. Hep konuşulur ya; örnek profesyonellik işte ona örnek. İşlerine bu kadar saygılı, yüreğini ortaya koyan, kaytarma nedir bilmeyen, saha içi dışı yaşantıları... Ne yazsak az gelir. Ders kitabı, ansiklopedi gibi isimler. Özellikle gençlerin bu şansı kullanıp, yararlanmalarını bekliyoruz. Henüz bunu tam göremesek de, umudumuzu koruyoruz.

YORUM YAZ