MENÜ

Kaldı üç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluğa ‘odaklanan’ Beşiktaş, yeni stadında çıktığı ikinci maçını da kayıpsız, geçti. Kayseri önünde fişi ilk yarıda çeken Kartal, yine attığının iki mislini kaçırdı. Güneş’in ekibi, pozisyon şansı tanımadığı rakibine her hattı ile üstündü. Stadı dolduran binlerce taraftar, büyük coşku ve renk kattığı maçın ardından, şampiyonluk şarkıları söyledi. Nasıl söylemesin ki... Mutlu son için geriye sadece üç maç kaldı.

Fark kolay çıktı

Beşiktaş, maça rahat başladı. Manisa’da stres yüklü ayaklar, bu kez yere sağlam bastı. Müthiş tribün desteği de buna eklenince, goller de art arda geldi. 10’da Sosa’nın akıl dolu pasına Gomez uçarak kafayı vurup golünü attı: 1-0. Öne geçen Kartal, hız kesmedi. 23’de Oğuzhan’ın şık vuruşu ile seri devam etti. Gol sağanağına bu yarıda son noktayı Quaresma koydu. Portekizli 34’te güzel hareketler ile girip köşeye bıraktı: 3-0
.
Sosa oynayınca

Arjantinli istekli ve gününde olunca takım da O’na ayak uyduruyor. Sosa; oyun kurdu, araya paslar bıraktı, gol pozisyona girdi, geriye yardıma geldi... Böyle olunca da maça tempo kattı. Sürekli yer değiştiren Quaresma. Rakibin önünü kapatan Atiba. Toplu topsuz oyunda hep olan Oğuzhan. İstekli Beck ve İsmail. Öyle ki, Olcay’ın etkisiz oyunu hissedilmedi. Marcelo ve Tosic’e nerede ise iş düşmedi.

Gol atar, penaltı kaçırır

İkinci yarıya tempolu giren Güneş’in ekibi, Kayserispor’u tamamen sahasına hapsetti. Skor üstünlüğünü de elinde tutan Kartal, rakibe top göstermedi. Bu yarı Olcay da, çok koşup alan kapatınca hücum zenginliği doğdu. Ligde attığı klas gollerle takımını zirvede tutan Gomez; Quaresma’nın, Zeki tarafından indirilmesi ile kazanılan penaltıyı dışarı attı. Oyuna sonradan giren nöbetçi golcü Cenk, uzatma dakikası içinde Sosa’nın pasında attığı akıl dolu golle maça noktayı koydu.

Kayseri’nin özeti

Sıkıntılı bölgeden kurtulma mücadelesi veren Kayserispor için fazla yoruma gerek yok. Mütevazı kadrosu ile, Süper Lig’e az, PTT 1. Ligi’ne fazla yapıda.. Arada kalan bir ekip.

YORUM YAZ