MENÜ

Kaderi belirleyen derbi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon öncesi Samsun’da Konyaspor ile yapılan Süper Kupa maçı istenmeyen olaylara sahne oldu. Konyalı taraftarları maç öncesi ve sonunda yaptığı taşkınlıklar, sahaya inmeler ‘deprem’ etkisi yaptı. Benzer şekilde Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Kadıköy’de bu kez Fenerbahçe tribünleri olaylar çıkardı. Kafası yarılan Güneş yüzünden maç yarım kaldı. Sahaya çıkmama kararı milattı. Ancak Galatasaray derbisi bu hengamede ‘güme’ gitti! Şampiyonluk umutları da böylece bitti.

Algı operasyonları...

Ahmet Nur Çebi’nin dediği gibi Fenerbahçe ve Galatasaray Beşiktaş’a karşı algı operasyonu başlattı. Birleşti... Kartal’ın kollandığı ileri sürüldü. Federasyondaki Beşiktaşlı çokluğu buna gerekçe gösterildi. Özellikle Aykut Kocaman, kendi takımı kadar Beşiktaş’ı diline doladı. Ümit Özat alakasız şekilde buna dahil oldu. Oysa durum tam tersiydi. Hakem hatalarından en çok puan kaybeden takımlardan biri oldu.

İstikrar sorunu yaşandı

Lens, Boyko, Mitrovic, Love, Mustafa ve Vida beklentilerin arkasında kaldılar. Kaptan Oğuzhan, maziyi mumla arattı. Gökhan Töre son maçta birkaç dakika forma giyebildi. Fabri, hatalı goller yese de genel olarak iyi sezon geçirdi. Adriano, Gökhan, Pepe, Tosiç, Atiba, Babel, Talisca, Quaresma, Medel ve Tolgay başarılı maçlar çıkarsalar da istikrarı koruyamadılar.

Güneş’in formu sonucu etkiledi

Şenol hoca gereksiz olarak polemiklere girdi. Sezon başı milli takıma gitme olayı dengesini bozdu. Hep gündemde kaldı. Kriz dönemlerini iyi yönetemedi. Maçlarda yaptığı kadro tercihleri ve oyuncu değişiklikleri ‘inat’ diye nitelendirildi. Kupa derbisi ile birlikte dengesi bozuldu. Ve ligin sonunda, “Bütün sorumluluk bende” diyerek gerçekçi davrandı.

Yönetimin artısı çok

Başkan ve ekibi, 2 milyarı aşan borca rağmen takımın ekonomik sıkıntı yaşamasına izin vermedi. Özellikle 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, şahsi imkanlarını kullanıp nakit akışına yön verdi.Yönetimin en büyük ve can alıcı hatası ise Galatasaray derbisi öncesi alınan maça çıkmama kararının açıklanması idi. Bu açıklamayı derbi sonrasına bırakma yerine, önceden kamuoyu ile paylaşıp zaten sallantıda olan takımın motivasyonunu, dibe çaktılar!

SEZONUN KARARI

Ocak ayında Talisca için Çin’den 40 milyon Euro’luk teklif geldi. Başkan Çin kulübü ile konuşup anlaştı. Opsiyonu kullanıp 19 milyonu kasaya koymak istedi. Ancak bu kararı uygulamaya sokmadı. Şampiyonluk yarışında geri düşmeme adına bu riski almadı.

SEZONUN OLAYI

Kupa derbisinde yaşanan olaylar sonrası TFF’nin maçın kaldığı yerden devam kararı tepki çekti. Daha sonra maçın 11’e 11 yeniden oynanması üzerinde mutabık kalınsa da, tahkimden çıkan aksi karar vardı. Duruş gösterip tüm yaptırımları göze alıp kulüp tarihinde bir ilke daha imza atılıp maça çıkılmadı.

SEZONUN KONUSU

Borç... Orman yönetimi kulübü 431 milyon lira borç ile devraldı. Rakamın 2 milyarın üstüne çıkması Divan ve Mali kongrede gündem oldu. İkram edilen şampiyonluk sonrası kulübün mali yapısı
tartışma konusu yapıldı.

SEZONUN MAÇI

Avrupa’da deplasmanda oynanan Porto maçında alınan tarihi galibiyet. Ligde ise Galatasaray’ı sahadan silen ve tarihi farkın kaçtığı derbi.

SEZONUN CEZASI

Caner’in 7, Quaresma’nın 5 maçlık orantısız cezasının uygulanması PFDK ve Tahkim’e olan inancı kökünden sarstı.

SEZONUN BOMBASI

Trabzonspor’da sadece 3 dakika şans bulup, yetersiz diye gönderilen Mertcan Çam, Urfaspor’da başkan tarafından darp edilmesi ile gündeme geldi. Ardından Bandırmaspor’a kiralanan ve burada da vasatı aşamayan 23 yaşındaki oyuncu ile gizlice anlaşma yapıldı. Beşiktaş 850 bin Dolar karşılığında bu oyuncuyu aldı. Bu gizemli transfer hala tartışılıyor.

YORUM YAZ