MENÜ

İpler elinde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

UEFA’da yoluna devam ekmek isteyen Kartal, Skenderbeu önünde zorlanmasına rağmen galibiyete uçtu. Güneş’in risk alıp sahaya sürdüğü kadro, zor anlar yaşadı ama mücadeleden hiç kopmadı. Cenk ile üç puanı alan Beşiktaş, gruptan çıkma şansını Portekiz’e taşıdı.

Cenk’ten altın kafa

Beklenenin aksine, Arnavut temsilcisi maça atak başladı, ofansif oyunu tercih edip, ilk dakikadan itibaren yüklendi. 12’de Salihi zor olanı yapıp, topu dışarı attı. Sosa’nın yokluğunda orta alanda oyun kurmakta güçlük çeken Kartal’da, kanatlar da verimsizdi. Yağmurun etkisi ile kaygan hale gelen zemin de handikap oldu. Her geçen dakika sıkıntı çekilen maçta, Cenk sahne aldı. İsmail, 35’te soldan kesti, Cenk yükselip uzak köşeye bıraktı: 1-0. Golle kendine gelen Beşiktaş, etkili olmaya başladı. Siyah-Beyazlılar bu yarıda İsmail’in ayağından bir de net pozisyon kaçırdı. Aklı sahada, kulağı Moskova’da olan Beşiktaş, Rusya’dan gelen haber ile strese girdi. Güneş’in ekibi bu yarıda, ligdeki hücuma dayalı etkili futbolunu ortaya koyamadı.

Kaçan kaçana

İkinci yarı maç apayrı bir görünüm kazandı. Her iki takım da risk alıp, gole gitmek istedi. Devrenin hemen başında Cenk’in vuruşunda kaleci başarılıydı. Ardından Salihi’nin pozisyonunda bu kez de Tolga kalesini gole kapadı. Cenk takımı adına 70’te topu boş kaleye gönderemedi. Güneş’in Querasma hamlesine rağmen, Skenderbeu açık futbol ve oyun temposunu bozmadı.

Gomez yok ama...

Alman santrforun yokluğunda gol atıp kaçıran Cenk, maçı koparan isim oldu. Genç futbolcu, 78’de Gökhan ile başlayan atakta, Q17’den aldığı topu sert vuruşla ağlara gönderdi: 2-0. Portekizli oyuncu sonradan dahil olduğu maçta, topu karşı alana taşıyıp, rakibin direncini kıran isim oldu. Ağır sahada fizik gücünü orantılı kullanmasını bilen Beşiktaş, istediğini alıp şampiyonluk yarışına döndü

YORUM YAZ