MENÜ

İlklerin kulübü Çin pazarında

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, bir ilke daha imza atıp Avrupa’nın devlerinin yıllardır cirit attığı Çin pazarına daldı! Güneş ve ekibi tam 10 saat 17 dakika süren yolculuk sonrası ülkeye ulaştı. Bu kadar uzun uçak yolculuğu sonrası ister istemez stres yüklü oluyor insan... Ancak futbolcular gayet sakindi. Güneş ise kızgın ve tavırlı. Alandaki kalabalık, yağmur ile artan nem oranı ve pasaport kuyruğu can sıktı. Neyse ki, Çinli yetkililerin anlayışı ile sıkıntı aşıldı. Alan içinde ve dışında Beşiktaşlı taraftarların karşılaması moral oldu. Bu beklenmedik karşılama, 3 saate yakın karayolu yolculuğuna da tuz biber oldu.

Yüksek gelir Kartal’ı bekliyor

Çin, bizi yanılttı. İnanılmaz gelişmiş bir ülke. Yollar, binalar, modern batıdan geride değil. Futbola dev yatırımları var. Güç, üretim ve kaynak burada. Real Madrid, Manchester United, Bayern Münih vb. takımların, buraya uğramadığı sene yok. En çok forma Çin’de satılıyor. Kartal, devlerin pazarına adım attı. Bugün değil elbet ama yarınlara yüksek gelir sağlayacak.

Orman, haritayı çizdi

Başkan Fikret Orman: “Türkiye’de en büyük sponsorluk anlaşmalarına imza attık. Daha ötesi yok. Global futbolda yeni pazarlar şart. Geç de kalmışız. Sadece Çin değil. Müslüman nüfusa sahip; Endonezya ve Malezya başta olmam üzere Uzakdoğu’ya açılacağız. Gelecek burada” diyerek yol haritasını çizdi.

YORUM YAZ