MENÜ

Hiç hesapta yoktu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lig ve kupada yenilgisi olmayan Beşiktaş’tan faklı galibiyet beklentisi vardı. Ligde kalma mücadelesi veren Kasımpaşa, bir puana razı görüntü içindeydi. İkinci yarı iki ikram golle geri düşen Kartal, baskılı oynasa da bunu skora yansıtamadı. Zayıf rakibi karşısında ligin ilk yenilgisi ile tanışan Siyah-Beyazlılar; kabus gibi gece yaşadı. Şampiyonluk yarışında büyük avantaj kaybetti.

Cenk başlatıp, bitirdi

Başakşehir’in kazanması ile daha da önem kazanan maça Beşiktaş daha etkili ve atak başladı. Ancak orta alan ve forvet arasındaki uyumsuzluk, pozisyon zenginliği yaratmadı. Quaresma da etkisiz kalınca, oyun ortada sıkışıp kaldı. Kartal buna rağmen, karşı kaleye yüklendiyse de, gole gitmekte sıkıntı yaşadı. 31’de kendi alanından atak başlatan Cenk, Aboubakar’ın pozisyonunda boşta kalan topu ağlara gönderdi: 0-1..

Golü attı, yattı

Beşiktaş biraz tempo yapıp, rakibin üstüne gitse daha ilk yarıda maç bitecek. Kasımpaşa bir puan için sahaya çıkmış. Çakılı savunması, kalabalık orta alanı ile rakibi oynatmama adına mücadele etti.

İki dakika iki şok gol

Hemen önümde oturan Yılmaz Vural, “Beşiktaş biraz daha canlı oynarsa, farklı kazanır. Böyle devam ederse puan bırakır..” dedi. Daha hoca sözlerini bitirmeden, Tunay’ın golü geldi. 47’de yenilen gol ikramdı. Aboubakar, savunma ve kaleci baktı, Tunay da attı: 1-1. Skora denge gelmesinin ardından sarsılan Kartal, bu kez üç dakika sonra Gökhan Gönül’ün ters vuruşundan ağlara giden topla şoke oldu: 2-1. Yenik duruma düşünce, stres de başladı.

Yıldızlar durunca...

Beşiktaş’ta skora direk etki yapabilen çok ayak var. Quaresma, Oğuzhan, Cenk, Tolgay ve Aboubakar gibi.. Ne bu yıldızlar, ne de diğerleri gününde değildi. Takım birbirinden bu kadar kopuk kalınca, sıkıntı oldu. Yakın ve uzun mesafeli paslarda yaşanan olumsuzluk da eklenince karşı kaleden uzak kalındı.

Güneş’in tartışmalı hamleleri

Kartal’ın geride olduğu dakikalarda, Şenol Güneş’in oyuncu tercihleri kafa karıştırdı. Özellikle Tolgay-Atınç değişikliğini anlamak imkansızdı.
Bu alanda çok etkili olabilecek Gökhan İnler varken, savunmaya takviye yapılması enteresan geldi. Bu kadar hatalar da üst üste gelince üç puan uçup gitti. Kartal zirve yarışında hiç hesapta olmayan bir yara aldı.

YORUM YAZ