MENÜ

Hiç hesapta yoktu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, yeni stadında ilk kez Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Grupta ilk haftayı evinde aldığı yenilgi ile kapatan Kiev karşısında, devreyi önde kapamasını bildi. Kartal, ikinci yarı, biraz da skoru tutma düşüncesi içinde, oyun sisteminden koptu. Buna rağmen farkı artıracak pozisyonlar da buldu. Ancak yine ikram golle, topu kalesinde gördü. İki maçta iki frikik golü ve iki puan ile iddiasını sürdürdü.

Kartal frikiği seviyor

Beşiktaş, Devler Ligi’nde serbest atıştan gol bulmayı sürdürdü. Lizbon’da oynanan grubun ilk maçında Talisca ile son dakika içinde Benfica’dan bir puanı söküp alan Siyah-Beyazlılar; dün gece tarihi maça çıktı. Kadro rotasyonu ile karşılaşmaya başlayan Güneş’in ekibinin arkasında, olağanüstü bir taraftar desteği vardı. Her dakika geciken gol, tam stres yaratmaya başlıyordu ki, Q7 devreye girdi. Korzun’un, Aboubakar’ı düşürmesi ile kazanılan frikikte nefesler tutuldu. Talisca’dan vuruş beklenirken, Quaresma topu ağlara gönderdi: 1-0. 29’da gelen bu müthiş gol, geceye damga vurdu.

Yüksek mücadele vardı

Ukrayna temsilcisi üstün fizik gücünü çok iyi kullandı. Beşiktaş’ın etkili olduğu orta alan ve kanatları iyi kapadı. Çok koşup, alan daralttı. Risk alıp, pozisyon denemelerinde de bulundu. Kartal rakibin bu direncini; sürekli olumlu pas ile kırma yolunu denedi ve başarılı oldu. Aboubakar’a arkadan biraz daha destek gitse, maç ilk yarıda daha farklı skora girip, erken bitebilirdi!

Dramatik gol

İkinci yarıya Kiev, ‘ya hep, ya hiç’ parolası ile çıktı. Ukrayna temsilcisi sağlı sollu ataklarla, yüklendikçe yüklendi. Atiba ile Tolgay ikilisi bu yarıda rakibi karşılamakta sıkıntıya düştüler. Güneş’in, Gökhan İnler hamlesini yapmasını bekledik, gelmedi! Beşiktaş buna rağmen, uzun paslarla gole gitmeyi düşündü. Aboubakar ve Quaresma ile iki net pozisyon da buldu. ‘Atamayana atarlar’ kuralı, yine devreye girdi. 65’te Kiev’in kullandığı serbest atışta, Beck pozisyon hatası yaptı. Oyuna 3 dakika önce giren Tsygankov, uzak direkten rahat vuruşla eşitliği getiren golü attı: 1-1.

Maça ağırlığını koyan olmadı

Beşiktaş’ta ‘yıldız’ diye tabir edilen, çok isim var. Quaresma, Talisca, Aboubakar, Cenk, Adriano, Caner gibi.. Hepsi de iyi niyetle mücadale ettiler. Ancak bir adım öne geçip, maça ağırlığını koyarak skoru değiştirecek hareketleri, bir türlü yapamadılar.

Maçın Alman hakemi de; çalıp, çalmadığı düdüklerle çok tartışmalı yönetim gösterdi.

YORUM YAZ