MENÜ

Havasını bulacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyon Beşiktaş, nihayet tam takım çalışma ortamı bulacak. Aslında tam demek de doğru olmaz! Zira santrfor transferi henüz yapılmadı. Kanat ve stoper de öyle. Bununla birlikte; Talisca’dan sonra Pepe ve Quaresma’nın da kadroya eklenmesi çok farklı hava yaratacak.

Beşiktaş, yurt dışı kampına gecikmeli de olsa dün başladı. Peki neden bu durumlara gelindi ona bakalım. Normal programa göre önce Almanya’ya gidilecek, ardından iki haftalık Çin programı yapılacaktı. Ancak Güneş, Çin yüzünden sürekli sorun çıkardı. Anlamsız ve gereksiz yere yönetimin planını bozdu. Konya’ya gider gibi bir günlüğüne Uzak Doğu’ya gidilmek durumunda kalındı. Avrupa’nın devleri şimdi olduğu gibi, yıllardır bu ülkede cirit atıyor. Hadi ilk oldu, seneye düzeltilir diyelim.

Real Madrid örnek olsun

Şenol hoca, kamp konusunda böyle rahatsızlıklar ortaya koyarken Avrupa’nın devleri bu işleri nasıl çözüyor ona bakalım. Sadece bir örnek versek yeterli. Kara Kartal’ın kaldığı Almanya’nın Marienfeld’deki kamp tesislerinin sahibine sormuştum. Adamın cevabı aynen şu oldu: Real Madrid ile 5 yıllık kontrat imzaladık.

Mantık tartışması

Günümüze dönelim. Kartal, İspanya’nın Bodrum’u olarak bilinen Marbella’ya gelip çalışmalara başladı. Aynı filmi Mustafa Denizli döneminde görmüştük. Benzer bölge; Huelva tarafında. İspanya’da sıcaklık 27 ile 32 derece arasında. Nem oranı yüzde 60’larda. Güneş’in tezi çok farklı. Aslında mantıksız da değil. Güneş, “Ligler 11 Ağustos’ta başlıyor. Ülkemiz de çok sıcak. Buna yakın iklim şartlarında hazırlanırsak daha iyi olur” diyor. Bilimsel olarak aksi ispatlanıncaya kadar hoca haklı. Araştırdık, ortaya çıkan net durum yok. Herkes farklı yaklaşımda bulunuyor. İçinden çıkamadık.

Nihayet tam takım

Şampiyon Beşiktaş, nihayet tam takım çalışma ortamı bulacak. Aslında tam demek de doğru olmaz! Zira santrfor transferi henüz yapılmadı. Kanat ve stoper de öyle. Bununla birlikte; Anderson Talisca’dan sonra Pepe ve Ricardo Quaresma’nın da kadroya eklenmesi çok farklı hava yaratacak.

3 takviye bekliyoruz

Başkan, yönetim ve teknik ekip her şeyin farkında. Rakiplerin çok daha güçlendiği lig olacak. Şampiyonlar Ligi’nden gruptan çıkma hedefi de var. Prestij için de kupa. Başkan Orman, “Santrfor olayına odaklandık. Demba Ba’nın sağlık sorunları var bekliyoruz. Sağlam olsa, uçup giderdik. Mükemmel santrfor bakıyoruz. Vaktimiz çok. Bizim şartlarımıza uygun olanı alacağız. Yoksa bastırıp parayı almasını ben de bilirim. Gökhan Töre çok üzdü. Bu kez diğer bacağından sakatlandı. Bu da kanat ve sattığımız Marcelo’nun yerine stoper alacağız anlamına geliyor olabilir! 8 Eylül’e kadar süremiz var. Bizden öncekiler gibi yangından mal kaçırır gibi transfere sarılıp hata yapmayacağız.”

İstenmeyen isimler var

Güneş; 2 yıldır takımdan ayrı olan Veli Kavlak başta olmak üzere; Franco, Miloseviç ve Boyko’yu kadroda düşünmüyor. Mustafa, Ömer ve Aras’ın ise kamptaki idman ve yapılacak üç hazırlık maçındaki performansları durumlarını netleştirecek. Kampa ilgi de üst düzeyde. Umut Güner, Metin Albayrak kafilede. Başkan Orman’da bugün eklenecek. Kartal’ın İspanya kampı, çok farklı boyutlarda belirleyici olacak. Takip edip, tüm ayrıntıları ile aktaracağız.

YORUM YAZ