MENÜ

Hataya yer yok

Abone Ol Google News

Siyah-Beyazlılar yükseliş, Yeni Malatyaspor ise düşüş döneminde... Avrupa defterini kapatıp tamamen lige odaklanan Kara Kartal, taraftarı önünde formda takımıyla serisini sürdürmeye çalışacak. Sergen Yalçın’ın yönetimindeki Yeni Malatya ise sürpriz yapıp İstanbul’dan puanla ayrılmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş teknik ekibinin oyunculara söylemi şuydu; “Fenerbahçe derbisine yenilgisiz çıkarsak, devreyi lider tamamlarız.” İşte bu yol haritası üstünde son durak: Malatya... Sergen Yalçın’ın başında olduğu takım düşüş trendinde. Sezon başındaki çıkışının tam tersine dönmüş durumda. Bu durum Kara Kartal için avantaj olsa da bir o kadar da ters tepki verebilir. Zira Beşiktaş mücadelesini bir çıkış maçı olarak görüyorlar...

Kafalar rahat

Beşiktaş’ın evinde bileği bükülmüyor. Kuşkusuz bunda en büyük pay tribün gücü. Takımın yeniden zirveye tırmanması apayrı atmosfer yarattı. 12’nci güç tıka basa tribünlerden sahayı fazlası ile ısıtacak. İngiltere’den farklı yenilgi ile dönen Avcı’nın ekibi o maçı unuttu. Teknik ekip; yedeklerin sınavı olarak görüp tüm ağırlığı lige verdi. Avcı’ya bu konuda farklı tepki ve haklı eleştiriler olsa da lig hep en öndeydi.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Gittiği takımlarda taktiksel etki ile çıkış yakalayan Sergen Yalçın, yine iş başında olacak. Avcı ise elindeki kadroya göre değil, kafasındaki ekibe göre sistem belirleme yanlışı içindeydi. Tepkilere direnemeyip vazgeçti. Kartal böylece ayağa kalktı. Bu gece oyunculardan ziyade, kenar yönetimlerin taktiksel artı ya da eksileri maça damga vuracak. Hocaların hatasına en küçük yer olmayan maç.

Bu istatistiğe dikkat

Süper Lig’de altı haftadır kazanan Beşiktaş, Aralık 2014’ten bu yana ilk kez yedi maçlık galibiyet serisi yakalamak için Yeni Malatyaspor karşısına çıkıyor.

Ön plana kim çıkar?

Bu kritik maçta kim öne çıkar diye tahminde bulunmak zor. Yeni Malatya, özellikle forvet ve kanatlara sıkı önlem alacaktır. Hiç hesapta olmayan bir oyuncu çıkıp skoru belirleyebilir. Vida, Gökhan, Atiba hatta sonradan oyuna dahil olması beklenen Umut.. Ya da durgun merkez oyuncusu Ljajiç mesela...

YORUM YAZ