MENÜ

Hakeme sığınmak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Kiev maçını sadece hakeme bağlamak kendimizi inkar anlamına gelir. Özeleştiri yapacağız. Şenol hoca ve futbolcuların da hataları var” dedi Fikret Orman... Başkan’ı dinlerken Bayern Münih’ten Uli Hoeness geldi aklıma. Real Madrid maçının ardından Alman futbol adamı, “Topla oynama yüzde 76’ya 24 bizden yanaydı. Ama sonuçta 4-1 yenildik...” diyerek futbolun sonuç oyunu olduğunu hatırlatmıştı. Bizde olsa, ‘Ezdik ama yenildik’ şeklinde yaklaşımlar olurdu. İşte bu yolda Orman çok doğru bir konuyu gündeme getirdi. Herkes hemfikir. İskoç hakem Thomson, Dinamo Kiev maçını resmen katletti. Bunu bir kenara koyalım... Peki ya teknik ekip ile futbolcular? Sadece işi hakeme yıkarsak takımdaki hatalar zincirini göremeyiz.

Dört ayrı boyutu var

Maçtan önce hali vakti iyi bir abimiz ile karşılaştım. Takımın otelinden geliyorum. “Ortamı hiç beğenmedim” serzenişinde bulundu. Devamında, “Barcelona-Real Madrid maçına gittim. Madrid’in otobüsünü görünce otele girip lobide bir şeyler içtim. Dünya devinin bir maça gidiş için otelden çıkışında disiplin üst düzeydeydi. Beşiktaş ile aynı otelde kaldım. Geçen yıl da kalmıştım. Herkesin ayakları havada! Disiplin çok bozulmuş. Uçurum var” dedi. Güldüm. Haklı çıktı! İşin ilk ayağında futbolcular var. Şampiyonluk kazanıldı, bitti ve gitti. Bakın 4 puan aldığınız Napoli gruptan lider çıktı. Her şey burada saklı.

Ortam boş yere gerildi

İkincisi Şenol Güneş... Gereksiz yere stres yapıyor, yanlış kadro tercihleri de var. Hakemler ile girdiği dialoglar da abartılı.. Üçüncü bölüm de Başkan ve yönetim... Teşhis on numara. Yazının başında bir örnek verdik. Fakat tedavi de gerekli. Yeri geldiğinde müdahale yapacaksın. Ve son olarak taraftar. Öyle veya böyle ortam yok yere gerildi. Kiliselere kadar girilip hoş olmayan görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Oysa iki takımın taraftar grupları, bir organizasyon ile bir araya gelip maç öncesinde ortam yumuşatabilirdi.

Haydi şapkalar masaya!

Maç öncesindeki hava, Ukrayna’yla milli maç yapılıyormuş gibiydi. Oraya doğru itildi. Bunlara kendimizi de yani medyayı da eklemek gerekir. Genel anlamda Dinamo Kiev, iddiası yok diye küçümsendi. Herkesin olup bitenden ders çıkarması zamanı. Yoksa bugünkü maç ile başlayıp çorap söküğü gibi gider. Haydi şapkalar masaya!

YORUM YAZ