MENÜ

Guti, Güneş'e gölge olur mu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önce şunu belirtelim. Guti konusu net olarak bitmedi. Başkan’ın Madrid’e gidip yaptığı teklifi duyurmuştuk. Orman, “Bu sezon yardımcı antrenör, önümüzdeki sezon da takımın başına geçersin” teklifinde bulunup olumlu karşılık almıştı. Ancak Güneş herkese olduğu gibi, İspanyol hocaya da karşı çıktı. Guti’ye bu yüzden kampa gelme, birkaç gün daha bekle dendi. İngiltere’de olan Başkan, Slovakya’ya gidip Guti konusunu hoca ile yüz yüze konuşacak. Başkan Güneş’e “Yeni yardımcı hocamız bu” diyecek. Hocanın tepkisini şimdilik kestirmek zor. Tek bildiğimiz başkanın şu sözleri: “Bu sezon yeni bir yardımcı hocamız olacak. Başka yorum yok.”

Gücüne güç katar

Guti, Real Madrid altyapısından itibaren 25 yıl dünya devinin içinde yer aldı. Şampiyonlar Ligi ve La Liga başta olmak üzere çeşitli kupalar kaldırdı. Kendisini Beşiktaş’ta yakından tanıdık. (2010-11 sezonunda forma giydi) Del Bosque gibi inanılmaz mütevazi kişilik. Alçakgönüllü, zeki, sıcak kanlı.... Profesyonel yaşayan biri. Avrupai. İzin gününde eğlenmesini, mesai saatinde çalışmasını biliyor.

En önemli ayrıntı...

Bütün bu özellikleri ile teknik ekip ve takıma güç katar. Çok şeyi frenler. Burada tek handikap, Güneş, Guti’nin gölgesinde kalır mı? Böyle bir olumsuzluk beklemiyorum. Ama adı bende saklı bir yönetici, “Guti, Fenerbahçe’nin hocasından daha meşhur” yorumunda bulundu. İlginç... Bir o kadar da düşündürücü geldi. Güneş-Guti ile problem yaşamaz. Bir diğer artısı da, Güneş’in ayrılması sonrası yeni hoca arayışına girilmez. Guti ile yola devam edilir. Kanımca asıl ve en önemli ayrıntı burada.

YORUM YAZ