MENÜ

Gidenleri arattılar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önce şunu belirtelim, bir maç ile ne yeni yabancılar, ne de takım hakkında net görüş bildirmek komik olur. Ancak Bochum önündeki oyundan alacağımız bir çok veriyi de gizleyemeyiz. Geçen sezon Ertuğrul Sağlam göreve geldiğinde Cisse ve Tello’yu yönetim almıştı. Sağlam; Diatta ve Higuain’i aldırdı, 6 ay sonra gönderdi. Ara transferde Gordon’u getirtti, O’nun da ömrü aynı süre oldu. Bunun üzerine Sağlam, yabancı transferine karıştırılmadı. Ağzını açmadı. Sinan Engin tam yetki ile gidip, Sivok, Zapatocny ve Seriç’i transfer etti. Yabancı transferinde bir türlü maya tutmayınca doğal olarak yeni gelenlere de hepimiz kuşku ile bakıyoruz. Ayrıntılara girmeden, şunu da belirtelim ki, üç oyuncu da son derece profesyonel. İyi niyetli ve takım oyununa yatkınlar. İşte bize göre asıl sorun burada. Beşiktaş takım oyunu oynayamıyor. Daha doğrusu ne oynadığı, oynatılmak istendiği henüz belli değil. İş tamamen bireysel yeteneklere kalmış.
Bochum önünde gözümüz, dikkatimiz yabancıların üstündeydi. Sivok’tan başlayalım. Stoper oynadı. Hava topunda hiç yok. Adam markajı yapamadı. İlk topa müdahelede geç kaldı. Kademe anlayışı falan da göremedik. Yenilen ilk golde sol çizgiye yakın bölgeden gelen ortada ne topu, ne de rakibi takip etti. Altı pasta durup baktı. Dobrowski topu izleyip kafayla golü attı. İkincisi daha da felaket. Rakip, ceza alanı içinde kendi bölgesinde topu tutuyor, düzeltiyor, vuruyor en küçük hamle yok. Sivok’un olumlu yönü ise çok çabuk olması. Aynı adamdan üst üste üç kez çalım yedi, dördüncüde yine karşısındaydı. Zapatocny, boy pos maşallah yerinde. Tecrübe dersen var. Ama göbekte tedirginlik içinde. Toplara boş çıktı. Sürekli zamanlama hatası yaptı. Seriç, savunmanın solunda forma giydi. Bir tek bindirme yapmadı. Rakiplerini sürekli kaçırdı. Dönen toplarda panik yaptı.
Kısaca özetlemek gerekirse, ilk veriler ışığında, Seriç Üzülmez’den, Zapatocny Gökhan Zan’dan ve Sivok Toraman’dan önde değil. Çok arkadalar. Yarın üstüne koyup, sıçrama yaparlarsa orası ayrı. Bunu hep birlikte göreceğiz.

YORUM YAZ