MENÜ

Gerginlik zarar verir!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kupa derbisi öncesi Gökmen (Özcan) aradı. Takımın son durumunu içeren bir yorum istedi. 7/24 takip ettiğimiz takımda öne çıkan en önemli gösterge; başta Şenol Güneş olmak üzere herkesin son derece sakin ve rahat olduğuydu. Bu eksen etrafında bir analiz yaptık. Nitekim aynı şekilde bu durum sahaya yansıdı. Teknik ekip ve futbolcular, daha önceki maçlarda olduğu gibi tuzağa düşmediler.

Bu kez durum tehlikeli

Şimdi Galatasaray derbisi öncesi tam tersi durum var. Şenol Güneş barut fıçısı gibi. Hani çakmak çaksan, patlayacak cinsten. İmam-cemaat misali bu durum, takımda yansımış durumda. Rakip ise sessiz sedasız. Sadece futbol ile yatıp kalkıyor. Gündem dışında. Beşiktaş adına bu kadar stres altında çıkılacak derbi sıkıntı yaratır. Bir anlamda şampiyonluğun altına dinamit koymuş olurlar. Hem de kendi elleri ile.

Şampiyonluk hocaya bağlı

Önce algı yaratıldı. ‘Beşiktaş kollanıyormuş!’ Ardından birleştiler; Beşiktaş üçüncü kez şampiyon olmasın da, kim olursa olsun. İlkini kimse yemese de, ikincisi ‘cuk’ diye oturdu! İşte pazar günü bir anlamda şampiyonluk düğümü çözülecek. Kartal kazanırsa, mutlu sona ulaşır. Puan kaybı durumunda işi mucizelere kalır. Çünkü zirvede üç takım daha var. Bu noktada tüm iş, Şenol hoca düşüyor. Şuan ki hali ile galip gelemez. Normalde Beşiktaş kadrosu ligin çok üstünde. Her takımı rahat yenebilecek kapasitede. Artık Güneş, sinirlerini mi aldırır, başka yöntem mi bulur bilemiyoruz. Önce kendini, sonra takımı bu kaotik ortamdan kurtarıp derbiye çıkarsın yeter. ,

Aman FIFA duymasın!

Yaşananlar ortada. Karşılıklı suçlamalar, akla mantığa aykırı algılar... Şöyle düşünelim; bu olay Şampiyonlar Ligi’nde olsa çıkacak ceza ne olurdu. Peki bizde ne oldu!.. Artık ne dersek boş. Almanlar günlerdir bunu 2024 şampiyonası finalleri için malzeme yaptılar. Doğal olarak da, FIFA ve ilgili kuruluşlarında ekstra gündem oldu. Bu karar ile, bu tür istenmeyen olayların önüne geçilemeyeceğini bir kez daha gördük. Sadece spor değil, siyasetin de gölgesinde verilen son kararı adaletli bulan çoğunluk yok. Ancak o adalet gün gelir herkese lazım olur..

YORUM YAZ