MENÜ

Futbol bahane

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş bir ilke daha imza atıp Uzak Doğu pazarına girdi. Öyle sıradan bir giriş de değil. 25 bin kapasiteli stadın ya rısı doldu. Çinliler kapalı bir toplum. Her ne kadar Av rupa’nın devleri yıllardır ülkeye gelip gitse de daha yeni yeni futbola ilgi ve alaka başlamış. Büyük paralar karşılığı Çin’e gelen yıldızların da etkisi büyük. Lafın kısası burada pasta büyük. Uzun seyahatler, sıcak, nem... Önemi yok. Te k düşünce yatırım... Hem ziyaret, hem ticaret derler ya işte böyle bir şey.

Skorun ne önemi var

Alman takımı Schalke, Çin’e erken gelmiş. Daha da kalacak. İklim şartlarına uyum sağlamış. Beşiktaş nemden etkilendi. Özellikle de ikinci devre... İlk yarıda üstün olan Kartal, gol yollarında etkisiz kaldı. Zira, Cenk ilerde yalnızları oynadı. Schalke, 43’de bulduğu golle devreyi önde kapattı. Bu yarıda başa baş mücadele heyecan vard ı. İkinci yarı üst üste gelen goller, Güneş’in ekibini oyundan dü şürdü. Bir topu direkten dönen Cenk’in iki golü skoru 3-2’ye ta şıdı. Karşılıklı hamleler tabelaya da yansıyınca ortaya bambaşka bir maç çıktı.

Eksiği de, zamanı da çok

Beşiktaş, yeni sezonun ilk ciddi sınavında; bira z yorgun, fizik olarak eksik ve dayanıksız görüldü . Bununla birlikte, savunma, orta alan ve forvet arasında zaman zaman kopukluklar oldu . Bunlar da normal. Yu rt dışı hazırlık kampı ve burada yapılacak olan hazırlık maçlarında eksikler giderilecek. Öne çıkan bir diğer konu da, Güneş’in; Çin’e götürüp şans ve rmediği isimlerdi. Kibarca kapı gösterilmiş oldu! Ta liplilerine duyurulur. Maçın sonlarına doğru ise sakatlanan Oğuzhan ke nara geldi. Franco girmek için kenara gelmesine ra ğmen, Güneş tara fından izin ve rilmemesi ilginçti. Ka rtal son 5 dakikasına on kişi oynadığı maçtan: 3-2 yenik ayrıldı.

YORUM YAZ