MENÜ

Fransızlar; ‘Fransız'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Monaco maçına ne ilgi var ne de alaka! Devler Ligi’nde henüz galibiyet ile tanışamayan Fransız temsilcinin maçı bile olduğunu çoğu insan bilmiyor. Alandaki polisten, taksiciye, kafedeki garsondan, otel görevlisine kadar kime laf atsak bi haberler! Futbola değil ama Şampiyonlar Ligi’nde iddiasını büyük oranda kaybeden Monaco’ya, ‘Fransızlar..’

Orman’dan ön çıkarma

Başkan Fikret Orman, üç gün öncesinden Monaco’ya gelip kamp kurdu. Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki kafile ile takım geldi. Güneş ve futbolcular yolculuğu uyuyarak geçirmişler. Herkesen yüzünde, fırtına öncesi sessizlik hakim. Umarız bu akşam Kartal; kasırga olup eser. Yemekte takımla buluşan Başkan, tek şey istedi. O da şu: Galibiyet.

Tatil cenneti

Nice, Monaco Cannes... Fransa’nın tatil bölgesi.. Antalya’dan Alanya’ya uzayan bölge gibi.. Film festivalleri ve casinoları ile de 24 saat canlı yaşayan yer. Flaş transferler ile bilinen Monaco, işte böyle bir yerin ekibi. Her ne kadar sokaktaki insanlar umudunu kesse de, teknik ekip ve oyuncular açısından hiç de öyle değil. Kalan 4 maçı kazanıp gruptan çıkmayı hedefliyorlar. Beşiktaş onmar için başlangıç.

Kartal yaralı ama

Beşiktaş ligde üst üste üç maç galip gelemedi. Bu kötü gidişatı Avrupa’da bozarak bir anlamda kaderini değiştirmek istiyor. Quaresma, Adriano, Talisca, Babel, Atiba, Oğuzhan ve Cenk gibi hücum gücü çok etkili isimleri var. Bunlara suskun golcü Negredo ve Tolgay da eklenirse istediğini alır. Porto taktiği ile oynayacak olan Güneş’in ekibi ülkemizi bu sıkıntılı günlerde coşturacak kapasitede.

Pepe ve diğerlerine bağlı

Galibiyet için Monaco’ya gelen Kartal’ın kaderi bir anlamda savunmasına da bağlı. Bu ligin en tecrübeli ismi olan Pepe yetmez. Tosiç, Gökhan, Adriano ya da Caner’in de kareme hatası yapmaması gerekiyor. Mücadele, yardımlaşma ve takım halinde savunma ve hücum sonucu belirleyecek. Bol şans ve vurduğun gol olsun. Cafe De Paris’te yazının sonunda yönetici Emre Kocadağ ile karşılaştık. “33 yaşındayım. Yenersek tarihi olay olur.” dedi. Haydi tarih yaz...

YORUM YAZ