MENÜ

Fabian Ernst şart mıydı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Transferin son gününde alınan Fabian Ernst, kafalarda bazı soru işaretleri bıraktı. Konu şu; şampiyonluk için bu oyuncunun alınması ne kadar doğru karar... Genel kanı, futbolcunun isminden çok mevkisi ile alakalı. Gelen tepkilere baktığımızda, savunma değil de ofansif yönü ağır basan biri neden alınmadı? Zira ‘takım içinde Sivok, Cisse, Uğur gibi benzer rolleri üstlenen oyuncular var’ görüşü hakim. Bununla birlikte az da olsa tersini savunanlar da var. Ernst üstünde fikir birliği yok. Bu yüzden camia bekleme sürecine girdi.
Yorumların her iki yönüne katılmakla birlikte, önce transfer sürecini iyi irdelemek lazım. Gelen bilgiler ilginç. Alman oyuncuyu önce menacer Ogan Tarhan öneriyor. Denizli başkana durumu açıkladıktan sonra, araya Ahmet Bulut ve eski oyuncu yeni menacer Mustafa Doğan birlikte giriyor. Menacerlerin komisyon sürtüşmesi başkan ile hocanın arasında problem yarattığı için, transfer uzuyor. Sonuçta başkan son noktayı koyup, “Kendi aralarında halletsinler” diyerek topu atıyor. Söylentilere göre bir milyon Euro’luk komisyon olduğu. Aslına bakılırsa bu kadar kıyamete değer cinsten yani!
Gelelim Ernst’e... Bir kere Alman olması en büyük artısı. Belli bir iş disiplini içinde yetişmiş. Yaş da bu açıdan o kadar önemli değil. Güçlü, kuvvetli yapıya sahip. Rakibi bozan isim. Zaten, Delgado, Yusuf, Tello, Ekrem, Holosko, Serdar Özkan, Erkan, Aydın gibi sürekli karşı kaleyi düşünen oyuncular mevcut. Arkayı toparlayacak biri lazımdı; Giunti gibi... Bu görevi üstlenebilir. Türkiye’ye gelip de başarılı olamayan bu kalite bir Alman da yok. Kaldı ki, 24 kez milli takım formasını da giyen biri. Uyum sorunu çekmez. Çıkıp sahada işini yapar.
Özellikle Delgado ve Yusuf’un aklı sürekli geride kaldığı için, ofansif yönlerini tam olarak göremedik. Sivok, Cises hatta Uğur farklı bölgelerde iş yapar. Mesela Cisse savunmada pekala oynayabilir. Beşiktaş’ın asıl yanlışlığı Ernst konusunda değil, yabancı transferinde... Sivok ve Zapotocny sıradan oyuncular. Takıma ekstra katkıları yok. Önemli olan Avrupa. Bunun da yolu kaliteli yabancıdan geçiyor. Higuain, Diatta, Gordon, Seriç gibi kötü futbolcular yüzünden geri düştüler. Ve eldeki yabancıların hepsi ile üçer yıllık anlaşma yapıldı. Gerçek kangren bu. Bugün satışa çıkarsan 5 milyona aldığını, yarı fiyatına alan olmaz. Alanlar utansın!
Beşiktaş şampiyonluğun en güçlü adayıdır. İlk beş maç çok önemliydi. İkisi tamam. Geriye Konya, Trabzon ve Gaziantep kalıyor. Bu kadro hepsini rahat kazanacak düzeyde. Bu süreçte 15 puan çıkarsa, rakiplerle birlikte içerdeki hainler de arkadan el sallar!

YORUM YAZ