MENÜ

Doktor Guti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Real Madrid’e yakınlığı ile bilinen İspanyol medyası, aynen şunu yazdı: Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Madrid’e gelerek Guti ile anlaştı. Yapılan anlaşmaya göre Guti bu sezon yardımcı hoca, bir sonraki sezon ise teknik direktör olarak Beşiktaş’ta görev yapacak. İspanyol basınının yazdıkları ne kadar gerçekleşir bilemiyoruz. Ancak yönetim tarihi bir hamle yaptı. Uzun vadeli bir proje... Peki bunlar yaşanırken Guti kampta neler yapıyor ona bakalım. Zira önemli olan icraatları...

Reçete yazıyor!

Guti’yi futbolcu olarak yakından tanıdık. Aradan geçen 7 yıl içinde inanılmaz değişmiş. Sakin, sessiz, ağırbaşlı... Herkes kariyerine, kişiliğine hayran. Bu yüzden takımdaki herkesten büyük saygı duyuyor. İspanyol futbol adamı bir ilke imza attı. Hiç yapılmayanı yaptı. Gelir gelmez ilk iş olarak futbolcuların adeta röntgenini çekti. Artıeksilerini not etti. Sonra oyuncular ile paylaştı. Yol gösterdi. Herkese reçete çıkardı.

Tolgay örneği...

Gurbetçi futbolcu açıkladı. “Guti bana final vuruşlarımın yetersiz olduğunu söyledi. Yapmam gerekenleri anlattı.” İşte bu Tolgay, CSKA maçında uzaktan öyle bir final vuruşu yaptı ki, kaleci topu ancak ağlarda görebildi. Böylesine açık açık herşeyin ortaya konulması takım adına büyük şans. Bir doktor bilgi ve becerisi ile olumlu rüzgar estiren Guti, saha dışında da avantaj.

Mücevher gibi liste

Guti yıllardır Real Madrid bünyesinde çalıştı. Kendisine yaptığı başarılı işler için 2 yıllık sözleşme önerildi. Ama koyduğu hedefler doğrultusunda Kartal’ı tercih etti. Guti’nin elinde gelecek vaat eden bir sürü gencin listesi var. Real’ın ‘Kara Kutusu’ elinin altında. Sadece İspanya değil, birçok ülkeden yıldız adayları mevcut. Buradan bir kaç isim yakalanması da, artı değer. Ayrıca transferde Guti’nin konuşup da ikna edemeyeceği bir isim olmayacağı da aşikar.

Neil Armstrong gibi!

Yazacak çok şey var olumlu olarak. Ancak son bir olay ile bitirelim. Kampta akşam idmanı. Oyuncular kısa mesafeli koşular yapıyor. Tolgay sırasını beklerken kramponunu değiştiriyor. Daha birini giyer giymez sıra ondaydı. Guti ile göz göze geldi. Koşusunu bu şekilde yaptı. Dönünce diğerini değiştirdi. Tıpkı aya ilk ayak basan Neil Armstrong’un, “Benim için küçük ama insanlık için çok büyük bir adım..” söylemine örnek gibi... Doktor Guti’nin büyük değişimine hazır olun.

YORUM YAZ