MENÜ

Doğan kadrolaşması!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hasan Doğan’ı herkes Beşiktaşlı bilir. Ancak bu durum, ancak Futbol Federasyonu Yönetimi’ne girmeye sıra geldiğinde resmiyete döküldü. Doğan, yarım saatte kulübe üye yapılıp, Federasyon Yönetimi’ne gönderildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Doğan, doğal olarak üstünde en çok konuşulan isim oldu. ‘Atama’ ile Federasyon Başkanı seçilen Doğan, bu süreçte en büyük desteği Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan gördü. Yönetime aldığı isimler, kurulların oluşumu, buralarda işe başlayanlar hep tartışıldı. Tartışılacak da...
Ne acıdır ki, koskocaman futbol camiası, basketbolcuların, cemaatlere yakın olanların ve daha da acısı medyada ‘etik’ dersi vermeye kalkan bir kısım gazetecilerin tekeline verildi. Doğan kadrolaşmayı bir yerlerden çok iyi öğrenmiş. Önce Ulusoy’un yönetiminde olmasına rağmen kayyuma atanıp, ardından Doğan’ın yanına sıçrayan Lütfi Arıboğan’a jest yapıldı. Maaşı ikiye katlandı! Daha sonra Fenerbahçe’nin eski menaceri Kemal Dinçer, hiç alakasız bir görevle ödüllendirildi. Ulusoy döneminin izleri birer birer kazındı. Son olarak basın departmanında sadece Zeki Çol kaldı. Diğerleri nedensiz gönderildi. Aslında neden dünya görüşü! Şimdi bu ekibe yeni biri daha eklendi: Yiğiter Uluğ... Önce hayırlı olsun (!) Çol, Ankara kökenli ağabeyimiz. Yurt dışı seyahatlerine görevli giden meslektaşlarına varıncaya kadar belden aşağı ‘etik’ eleştirileri yapardı. Şimdi kendisi Zaman gazetesinde yazıyor. TRT’de yorumculuk yapıyor. Federasyonda da kadrolu... Uluğ, Doğan’ın da ortağı olduğu Star gazetesinde... İktidara yakın özel kanal bir kanalda yorumculuk yapıyor. Federasyona da astronomik bir maaşla ayak bastı. Emrah Kayalıoğlu, yeni el değiştiren Sabah Gazetesi’nde çalışıyor. O da federasyonda iş başı yaptı. Sadece bunlar bile, işe girişlerde hangi kriterlerin yeterli olduğunun göstergesi.
Şunu hemen söyleyelim. Kimsenin işinde, ücünde, aldığında verdiğinde değiliz. Ancak başkanlık koltuğuna ‘atama’ ile gelen Sayın Doğan’ın, bu kadrolaşma ile Türk futbolunu nereye götüreceğinden endişemiz var. A Milli Takım’ı bırakan THY, yeni fedarasyon ile birlikte ‘U’ dönüşü yaptı. Doğan bunu, “Demek ki güvenleri bana” diyerek açıklamıştı. Ancak THY ve diğer sponsorlar anlaşmaları Doğan’ın şahsı ile değil, federasyon ile yapmaktalar. Arkasında inanılmaz bir ‘iktidar gücü’ bulunan Doğan, bakalım şampiyona sonrası görevini bırakacak olan Terim’in yerine kimi getirecek. Benim aklıma ilk gelen isim Ertuğrul Sağlam. Bekleyip, göreceğiz. Hayırlısı!

YORUM YAZ