MENÜ

Ders ver artık hoca!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hani olay olmuştu.. Fatih Terim, “Ben ders almam; veririm..” dediğinde. Gerçi Terim sonra yanlış anlaşıldığını ileri sürse de, içindeki gerçeğin yansımaysıydı dudaklarından dökülen. Ertuğrul Sağlam’ın, Beşiktaş’taki ikinci sezonu. Bakıyoruz genç hoca, sürekli, ‘ders aldık’ diyor. Bir değil, iki değil... Ardı arkası gelmedi, alınan derslerin. Son Belediye maçında yine aynı lafı duyunca, ‘yeter artık’ deme ihtiyacı hissettik. Bekledik ki, çıkıp yapılan hataları anlatsın. Tamam hakem hatalıydı. Geçen yıl 15 puan adeta gasp edildi. Ancak sadece hakem ya da başka dış etkenin arkasına sığınmak da, sadece günü kurtarıp gerçekleri örtmekten öteye gidemiyor.
Sağlam’ın artık aldığı dersleri ezberleyip, ders vermesi lazım. İşte bugünkü maç da bunun için büyük fırsat. Kharkiv iyi takım. Çok koşuyor. Disiplin içinde mücadele eden, oyundan kopmayan yapıya sahip. Aynı zamanda pres uygulayıp agresif oyun ile rakibi etkiliyorlar. Ancak karşısında da Beşiktaş var. Şu da bir gerçek, bu takımda iki ismin alternatifi yok. Biri Delgado, diğeri kaleci Rüştü. Arjantinli son üç maçta kötü oynadı, sonuçlar ortada. Rüştü’nün yokluğunda görev verilen Hakan’ın yaptıkları da. Ve büyük ihtimalle Rüştü bugün forma giyemeyecek. Giyse bile yaralı! Bu noktada iş teknik ekibe düşüyor. Savunmayı önde kurup topu kaleden uzak tutmak zorunda. İkincisi ise Delgado. Stat zemini güzel. Çıkıp oyuna hükmetmesi yeter.
Bir diğer saptamamız da oyuncularla ilgili. Dün gördüğümüz kadarı ile futbolcular tedirgindi. Anlaşılan ilk maçtaki skor herkes gibi, onları da tatmin etmemiş. Bu durumun sahaya yansımaması lazım. Ukrayna temsilcisi karşısında özellikle, savunmanın arkasına atılacak her uzun top, gol demek. Rakibin en kötü yönü burası. Geri dönüşlerde çok ağır kalıyorlar. İlk maçta olduğu gibi yan ve yüksek top, ya da cepheden yapılan bindirmeler gole kadar uzanmıyor. Tello, Delgado, Cisse’nin atacağı bu tür toplarda, Holosko, Serdar Özkan, Bobo, Batuhan ve Nobre gibi ayaklar pekala golle buluşurlar. Çifte bayram yaşamak isteyen camianın gözü, kulağı bu maçta olacak. Başta Sağlam’ın vereceği ‘ders’ olmak üzere, takımın göstereceği performans bunda etkili olacak. Büyük bir umutla turu bekliyoruz.

YORUM YAZ