MENÜ

Dele Alli'nin gecesi

Abone Ol Google News

Yeni hocanın değişen sisteminde, ‘kara delik’ gibi tehlike arz eden eksiklik vardı: On numara. Merkez orta sahada; teknik, oyun zekası üstün, ara topları bırakan, kanatlara pas yapıp sıkışıklığı ortadan kaldırıp atak başlatan biri yoktu. Salih, Gedson, genç Berkay iyi oynadılar. Ancak benzer özellikleri yüzünden fark yaratamadılar. Teknik ekip ve yönetim bu duruma seyirci kalmadı. 100 milyon Euro’lara değer bulan Dele Alli transfer edildi. Bu geceki Sivasspor maçında yıldız futbolcu her şeyin önünde olacak. Yeni forması ile ilk kez taraftarlarla tanışacak. Alli’nin bambaşka bir sinerji yaratacağı ortada. Sadece kendi adına değil; başta Weghorst olmak üzere, özellikle hücum hattına güç katacak.

Haberin Devamı

Ismael’e sabretmek

Fransız hoca, çok acımasızca eleştiriliyor. ‘Takımda her şey var, hoca yok..’ türünden ağır sözler kullanılıyor. Şurası kesin; kadro seçimi, tercihleri ve sistem konularında büyük hataları oldu. Ancak ders almasını biliyor. Önce, olmazsa olmaz dediği sistemden vazgeçti. Sonra 11 tercihini düzeltti. Sırada maçta yapacağı hamleler kaldı. Mesela Cenk Tosun’u bir daha son uzatma dakikası içinde oyuna almayacaktır! Hoca biraz; deneme yanılma yolu ile ideali arasa da yanlış olanda diretmiyor. Bu nedenle Fenerbahçe derbisine kadar olumsuzlukları minimize edecektir. Sabır, selameti getirmeye yakın..

Haberin Devamı

Weghorst gibi santrforun olsun

Hollandalı yıldız, Almanya’daki çıkışı sonrası İngiltere’de düşüş yaşadı. Ancak Beşiktaş formasıyla her geçen maç yükseliş trendinde. Yüreğini sahaya koyup oynuyor. Mario Gomez gibi yeniden ‘çıkış’ devrine geçeceğini kısa sürede ispatladı. Her ne kadar; Ghezzal hasta, Atiba ve Souza hazır olmasa da; Weghorst gibi golcün varsa sıkıntı çekmezsin. Lig ve Avrupa’da istikrarsız sonuçlar alan rakip olsa da bu durum onlar için avantaj! Böyle maçtan alınacak sürpriz puan, çok şey değiştirir. Kartal, nasıl olsa yenerim mantığı yerine, maçı büyük ciddiyet içinde oynamalı.

YORUM YAZ