MENÜ

Değişim rüzgarları...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kartal’ın kadrosu değişti. Atiba ve Talisca gibi çok önemli iki oyuncu yok. Birinci santrfor Negredo da öyle. Şenol Güneş, bu kampta sadece sistem üstünde durdu. Alışagelmiş 4-2-3-1 sistemi tamamen rafa kalktı. Klasik: 4-4-2... Kadro yapısı içinde en uygun sistem gibi görülüyor. Kampta yapılan iki maçta ilginç bir sonuç ortaya çıktı. O da şu: Takım daha az pozisyona giriyor. Eski sistemin aksine daha çok gol atıyor. Buna karşılık da, kalesinde nerede ise pozisyon vermiyor. Verdiğinde de, mutlaka golü yiyen bir takıma dönüştü.

Biraz sancılı olacak

Pepe, Quaresma ve Vida yok. Bir on numara ve golcü alınacak. Bu transferler sonrası sistem yine değişir mi, bu mümkün. Ama bizlere yansıyan, sezonun farklı olacağı. Kartal, rakip, maçın oynandığı sahaya göre farklı oyun anlayışları ile sahada olacak. Hatta Güneş’in deyimi ile, “Maçın gidişatına göre farklı oyun sistemlerine geçiş yapılacak...” Bu değişim şart ama her alanda olduğu gibi biraz sancılı ve sıkıntılı olacak.

Töre bireyselliği bırakırsa...

Gökhan Töre sezona çok istekli başladı. 2 yıl futboldan ayrı kaldı. Aç!.. İdmanlarda ve görev aldığı bir maçta da çok istekliydi. Ancak Gökhan topu ayağında çok tutuyor. Özkan Sümer hoca aklımıza geldi. Sümer Trabzonspor’un başında iken on futbolcuya ayrı ayrı taktik vermiş. İskender Gönen’e gelince, “Sen topu rakibe ver. Onlardan daha kolay alıyoruz..” diye de eklemiş. İşte Töre de buna örnek. Bireysel oyundan kurtulursa, kendini aşıp, takıma katkı verebilir.

Kaptan artık dümene geçmeli

Oğuzhan Özyakup geri vitesten artık çıkmalı. Yeteneği tartışılmaz. Karakteri ve kişiliği de öyle. Kaptan yol ayrımında. Ya giydiği 10 numaralı formanın gerektirdiği gibi oynayacak, ya da daha da geri gidecek. Kamptaki izlenimlerimize göre kaptan, vites değiştirmeye başlamış durumda.

Santrfor yok

Geçen sezon da golcüsüz oynayan Kartal, yerinde sayıyor. Larin, Mustafa, Love ve bu bölgede oynatılan Babel bu takımın santrforu değil. Aynı Negredo gibiler! Şunu da söyleyelim, santrfordan önce forvet arkasına takviye yapılmalı ki, yeni alınacak golcü işini yapsın. Geçen sezon 20 gol ve 8 asist ile oynayan Talisca ayarında birine ihtiyaç var. Böyle bir transfer olmazsa, golcü kim gelirse gelsin, sonuç pek değişecek gibi değil.

Lens’de ‘Q7’ etkisi

Dikkatimizi çekti. Lens, Quaresma’nın yokluğunda bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Yüzü gülüyor, çalışıyor, hırs yapıyor... Tıpkı olması gerektiği gibi. Quaresma takıma katıldığında, Lens hayata küsüyor. Bu sendromun ortadan kalkması nasıl olacak hep birlikte göreceğiz. Ayrıca geçen sezon Konyaspor’da kiralık oynayan Orkan da yetenekli ve genç bir isim. Ancak beklenen patlamayı ilk etap çalışmalarında yapamadı.

Kanatlarda yığılma var

Bu isimleri sayacak olursak; Babel, Caner, Adriano, Orkan, Dorukhan, Töre, Mustafa, Lens ve Quaresma... Kanatlarda oynayabilecek isimler. Takımın yarısı bu mevkii içinde yer alıyor. Bu takım içinde kadro balansının bu transfer döneminde daha iyi yapılması ve takasta kullanılması artık kaçınılmaz hale geldi.

YORUM YAZ